Yazılım öğrenmek için ne yapılmalı?

xstalfline

Femtopat
Daha fazla  
Yazılım öğrenmek istiyorum, istediğim alan siber güvenlik ama nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum, yardımcı olur musunuz?

İnternetten baslangic Python videolari izle sonra kendin dene. Belli bir seviyeye gelince algoritma calis. Leetcode sitesinden sorunlari coz (genelde zor sorular olur ve cozememek sorun degil) ve bu sorularin cozumlerine YouTube'dan bak ornek: Leetcode two sum yazarak cozum bulabilirsin

Bu arada ingilizcen iyi olursa guzel olabilir.

Yazılım öğrenmek istiyorum, istediğim alan siber güvenlik ama nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum, yardımcı olur musunuz?

Hocam yazılım mı, siber güvenlik mi? İkisi de apayrı konular. Eğer siber güvenlik için yazılım diyorsanız golang ve Python öneririm ama bunlar orta seviye ve ilerisi için. Zamanla kendi programlarını geliştirmeye ya da el yapımı şekilde kendin için düzenlemeye başladığın zaman lazım olur yani. Yazılım dili seçme kısmını kısmını tamamen bir meslek seçme olarak görüyorum, mesela rastgele biri soruyor yazılım öğrenmek istiyorum diye bana kalırsa bu soru yetersiz, şu şekil olmalı; aklımda... Diye şeklinde bir proje var, bu projenin çok satacağını düşünüyorum bunu nasıl ve hangi yazılım dilleri ile yazarım. Ya da seni örnek alalım sen yazılımcı değil de siber güvenlikçi olmak istiyorsun ilk adımda siber güvenlikten kasıt ne onu bilmen lazım adı güzel diye ne yaptığını bilmezsen olmaz, önce bakacaksın sana uygun mu değil mi diye. Ben siber güvenlik kısmına sadece birazcık baktım, şunu çok iyi bir şekilde diyebilirim ki gayet zor ve karmaşık ama yapılmaz mı kesinlikle değil. Udemy ile başlayabilirsin ya da Google'dan, ChatGPT'den soru sorarak ilk başlarda ne yapman gerektiğini araştırabilirsin hocam. Ama Udemy'i öneririm

Eğer direkt öneri ver devam et, ne boş yaptın dersen: Udemy ile başla paran yoksa BTK akademide de güzel kurslar var.

Lise ya da ortaokul cagindaysan derslerine calis. Ingilizce ogren. Saglam bir fakultede bilgisayar oku.

Yasin gectiyse, alayli olacaksin demektir. O durumda da yine Ingilizce ogrenip Bootcamp'lere katilip portfolyo genisletmeye calis.

Hangi dille basladiginin bir onemi yok; hangi alani tercih ettigin de basladigin metodu degistirmeyecek. Backend yazacak olanlar C ile, frontend yazacak olanlar JS ile baslamaz. Herkes ayni baslar; sonra farklilasir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı