Yazılım öğrenmek için nereden başlanmalı?

Yer
Avustralya/Melbourne
Daha fazla  
Meslek
Elektrikçi. Yakında olabilirse Ekonomist.
Arkadaşlar Ege Üniversitesi elektrik mühendisliği bölümünde 2.sınıfım. Bölümü tercih ederken çok para var falan filan muhabbeti ile yazdım fakat bölüme karşı bir ilgim yok. Hiç bir şekilde elektrik hakkında bir şey öğrenmek istemiyorum bu yüzden zaten sınavlardan genellikle CC ile geçiyorum veya kalıyorum. Hayalim her zaman yazılım veya bilgisayar alanında çalışmaktı. Elektrik mühendisliğini bitirsem bile bir bilgi birikimim olmadan bitireceğim çünkü içimde hiç bir şekilde istek yok. İşsiz mühendis olarak etrafta dolanacağım. Bu yüzden yazılım alanı içinde kendimi geliştirmek istiyorum. Bunun için nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Hayalim ufak tefek değil bu arada. İşin ucunu bir yerden tutarsam Amerika'da çalışmayı planlıyorum.

Kurs alabilirsiniz ama önerim, Kitap almanız daha mantıklı öğrenirsiniz bende yazılımda yeniyim Pyton, C++ Gibi programlama dillerini öğrenmeniz işinizi kolaylaştırır.
İstediğiniz bir dili yazın size 25 TL'ye satılan bir kurs bulayım.
Udemy'den bulmak zor olmasa gerek ne dersiniz?

Kurs alabilirsiniz ama önerim, Kitap almanız daha mantıklı öğrenirsiniz bende yazılımda yeniyim Pyton, C++ Gibi programlama dillerini öğrenmeniz işinizi kolaylaştırır.

Udemy'den bulmak zor olmasa gerek ne dersiniz?
Neden kitap alırsınız anlamıyorum? Adamlar 150 saat detaylı video çekiyor siz kitap alıyorsunuz. Neden? (Kitaba karşı değilim ama yazılım için bilmem ne gerek var?)

Neden kitap alırsınız anlamıyorum? Adamlar 150 saat detaylı video çekiyor siz kitap alıyorsunuz. Neden? (Kitaba karşı değilim ama yazılım için bilmem ne gerek var?)
Kitap kalıcıdır insan kitapla okursa daha iyi anlar video'da iyidir ama kitap varken video izlemem, Ayrıca İnternet siteleri mecvut sana kod veriyorlar ve saatlerce videosu vb. mecvut önerim kitaplardan alıp bakman.

Kitap kalıcıdır insan kitapla okursa daha iyi anlar video'da iyidir ama kitap varken video izlemem, Ayrıca İnternet siteleri mecvut sana kod veriyorlar ve saatlerce videosu vb. mecvut önerim kitaplardan alıp bakman.
Kod vermiyor, sana yazmayı öğretiyor önce sen yazıyorsun sorun varsa videodan bakıyorsun kitapta böyle bir şans yok, tabii ki son karar sizin.

Konuyu takibe aldım aynı hayale sahibiz. Bende daha önce bakmıştım yukarıdaki arkadaşın belirttiği gibi c++ gibi dillerden başlamak iyi bir şekilde öğrenmek için hafif zorlayıcı ama güzel başlangıç olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı