Yazılım öğrenmek için Windows vs. Linux vs. macOS

0ndefined

Hectopat
Daha fazla  
Biliyorum forumda böyle konular var ama ben kendim için cevap almak istiyorum. Şimdi ben CentOS kullanıyorum çünkü bu dağıtım üzerinden bir temel Linux eğitimi videosu buldum ama Linux kullanmamın tek sebebi yazılım öğrenmeyi istiyor olmam (ayrıca hoş geliyor). Şimdi belki diyeceksiniz işletim sistemi fark etmez hepsinde yazılım öğrenebilirsin ama her işletim sisteminin kendine göre artısı veya eksisi oluyor değil mi? Kolay ve net karar verebilen bir insan değilim bu yüzden asla karar veremedim. Öncelikle Linux üzerinden yazılım öğrenebilmem için Linux'u öğrenmem gerekiyor ama yaptığım şey doğru mu acaba boşuna mı uğraşıyorum hep kafamı kurcalıyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Bilgisayar özelliklerim:
  • Ekran kartı: GTX 1050 Ti.
  • İşlemci: Ryzen 3 1200.
  • SSD: 240 GB.

Senin için bir artısı eksisi olmaz şu anlık. Ayrıca yazılım öğrenip ne yapmak istediğin konusunda çok değişiklik gösterir. Basic seviyedeyken istediğin işletim sistemini kullanabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biliyorum forumda böyle konular var ama ben kendim için cevap almak istiyorum. Şimdi ben CentOS kullanıyorum çünkü bu dağıtım üzerinden bir temel Linux eğitimi videosu buldum ama Linux kullanmamın tek sebebi yazılım öğrenmeyi istiyor olmam (ayrıca hoş geliyor). Şimdi belki diyeceksiniz işletim sistemi fark etmez hepsinde yazılım öğrenebilirsin ama her işletim sisteminin kendine göre artısı veya eksisi oluyor değil mi? Kolay ve net karar verebilen bir insan değilim bu yüzden asla karar veremedim. Öncelikle Linux üzerinden yazılım öğrenebilmem için Linux'u öğrenmem gerekiyor ama yaptığım şey doğru mu acaba boşuna mı uğraşıyorum hep kafamı kurcalıyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Bilgisayar özelliklerim:
  • Ekran kartı: GTX 1050 Ti.
  • İşlemci: Ryzen 3 1200.
  • SSD: 240 GB.

CentOS sunucu dağıtımı, onun yerine Fedora kullanmalısın bence. NVIDIA için ek sürücü yüklemen gerek bunu da biliyorsundur umarım.

CentOS sunucu dağıtımı, onun yerine Fedora kullanmalısın bence. NVIDIA için ek sürücü yüklemen gerek bunu da biliyorsundur umarım.

Evet biliyorum ama CentOS'da kalmayı düşünmüyorum sadece YouTube'da gördüğüm temel Linux eğitimi CentOS üzerinden olduğu için CentOS kurdum. Eğitim bittikten sonra daha kullanıcı dostu bir dağıtım kullanırdım sanırım.

Evet biliyorum ama CentOS'da kalmayı düşünmüyorum sadece YouTube'da gördüğüm temel Linux eğitimi CentOS üzerinden olduğu için CentOS kurdum. Eğitim bittikten sonra daha kullanıcı dostu bir dağıtım kullanırdım sanırım.

Çok eğitimlik bir iş yok Linux'ta. Kullana kullana öğreniyorsun. Ek olarak CentOS Fedora tabanlı yani oradaki eğitimdeki birçok şey benzer olacaktır diye tahmin ediyorum.

Linux ise kesinlikle Ubuntu. Her şeyin cevabının olduğu tek sistem desek yeri. Biraz daha uğraşmak isterim dersen Manjaro. Arch tabanlılara giriş olur.

Yazılıma giriş ise başlayacağın şeye de bağlı biraz. Eğer low level öğrenmek istiyorsan kesinlikle Linux. Daha güncel şeyler ise Windows kullanabilirsin fark yaratmaz.

Öğrenmek için kullandığınız sistemin bir önemi yok ama Linux kullanmak araştırmayı öğrenmek açısından olumlu olur biraz.

Windows 11 en uygunu olur, zaten WSL var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı