Yazılım öğrenmek için yapay zeka önerisi

Burak İncehasan

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Son zamanlarda yazılım öğrenmeye çalışırken ve diyet yaparken GPT'yi çok fazla kullanmaya başladım, ama bir yerden sonra sohbete devam edemiyorum, ayrıca GPT'nin yazılım konusunda çok mantıklı konuşamadığını okumuştum, başka hangi yapay zekaya yönelebilirim? Ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son zamanlarda yazılım öğrenmeye çalışırken ve diyet yaparken GPT'yi çok fazla kullanmaya başladım, ama bir yerden sonra sohbete devam edemiyorum, ayrıca GPT'nin yazılım konusunda çok mantıklı konuşamadığını okumuştum, başka hangi yapay zekaya yönelebilirim? Ne önerirsiniz?
Dostum yazılımı yapay zekadan öğrenmek seni köreltir. Yazılımı en sağlıklı öğreneceğin yol proje videolarını izleyerek projeler yaparak yaptığın projelerdeki kodları anlayarak olur.

Hangi dil öğreneceksiniz?
Python öğrenmeye çalışıyorum.

Dostum yazılımı yapay zekadan öğrenmek seni köreltir. Yazılımı en sağlıklı öğreneceğin yol proje videolarını izleyerek projeler yaparak yaptığın projelerdeki kodları anlayarak olur.
Proje videolarını anlayabilmem için önce belirli bir seviyeye gelmem gerekmiyor mu hocam ? Nasıl yapmalıyım ?

Python öğrenmeye çalışıyorum.

Proje videolarını anlayabilmem için önce belirli bir seviyeye gelmem gerekmiyor mu hocam ? Nasıl yapmalıyım ?
Proje videolarını anlamanız için belirli seviyeye gelmeniz gerekiyor tabi. Ama zaten o seviyeye izlerken gelmiş olacaksınız. Türkçe kaynaklardan başlayıp proje videolarını izlerseniz zaten videoyu çekenler hangi kod ile ne yaptığını anlatır.

Yapay zeka tıkandığı anda uydurmaya başlıyor açıkçası.

Daha o seviyeye yaklaşamadım hocam :D

PyCharm kullanırsanız kendi içerisinde eğitim ve AI var hocam.

Birkaç video izledim de hocam, arayüz olarak falan Visual Studio'ya benziyor, aralarında bir fark var mı? Dediğin eğitim ve AI dışında soruyorum tabii ki.

Proje videolarını anlamanız için belirli seviyeye gelmeniz gerekiyor tabii. Ama zaten o seviyeye izlerken gelmiş olacaksınız. Türkçe kaynaklardan başlayıp proje videolarını izlerseniz zaten videoyu çekenler hangi kod ile ne yaptığını anlatır.

Bir 10 dakikadır falan izliyorum hocam, hiç görmediğim tonlarca kodları ve yöntemleri görünce bir insanın gözü korkmuyor değil ama bir yandan da dediğiniz gibi daha hızlı kapıyormuşum gibi hissettiriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Geçenlerde bana "temel Python eğitim programı hazırla" dedim. Nereden baksak 8 aylık program çıkardı.
Ve diğer arkadaşların herhangi bir program dili eğitimi konusunda dediklerine katılıyorum. Bu konuda oldukça güzel ve çok farklı yerli ücretsiz eğitimler olduğu gibi, yabancılarında var.
Dolayısı ile temel olarak başlayın. Daha sonra detay adımları için ister istemez kendinize hedef belirlersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı