Yazılım öğrenmek istiyorum ama motivasyonum yok

Tam başlayacağım motivasyonum olmuyor ve başlayamıyorum, önerileriniz nedir?
Ben yazılım sektörüne 10 senemi verdim. Kimse bana "bu sektör çok acımasız, bu sektördeki insanlar aşırı bencil ve vicdan yoksunu" demedi. Eğer imkanın varsa hiç bulaşma, git başka sektöre gir. Eğer kendinin patronu olamayacaksan hiç bulaşma derim. Benim denk geldiğim insan tipleri:
  1. Dolandırıcı
  2. Hırsız
  3. Kalpazan
  4. Egoist (Sırf Kanada'da şirket açmış diye poposu kalkan bir tip idi)
  5. Kapitalizm köpeği (Mesai saatinde tuvalete gidemezsin demişti)
  6. Hak Yiyiciler, Kullan-At'cılar (Bunlar insanın hakkını yiyip başlarından atarlar)
  7. Mafya (Ciddi ciddi tehdit edilmiştim)
Şimdi sen düşün.

Ben yazılım sektörüne 10 senemi verdim. Kimse bana "bu sektör çok acımasız, bu sektördeki insanlar aşırı bencil ve vicdan yoksunu" demedi. Eğer imkanın varsa hiç bulaşma, git başka sektöre gir. Eğer kendinin patronu olamayacaksan hiç bulaşma derim. Benim denk geldiğim insan tipleri:
  1. Dolandırıcı
  2. Hırsız
  3. Kalpazan
  4. Egoist (sırf Kanada'da şirket açmış diye poposu kalkan bir tip idi)
  5. Kapitalizm köpeği (mesai saatinde tuvalete gidemezsin demişti)
  6. Hak yiyiciler, kullan-at'cılar (bunlar insanın hakkını yiyip başlarından atarlar)
  7. Mafya (ciddi ciddi tehdit edilmiştim)
Şimdi sen düşün.

Hocam şimdi siz daha iyi bilirsiniz size sorayım, hocam yazılıma çalışma ve atılma sürecinizde eminim ki bolca mental çöküntülü, stresli günleriniz olmuştur ve 10 yıl veya daha fazladır bu iş içindesiniz, böyle mental çöküntülü ve stresli günlerde ne yapıyordunuz? O günleri nasıl atlatıyordunuz?

Hocam şimdi siz daha iyi bilirsiniz size sorayım, hocam yazılıma çalışma ve atılma sürecinizde eminim ki bolca mental çöküntülü, stresli günleriniz olmuştur ve 10 yıl veya daha fazladır bu iş içindesiniz, böyle mental çöküntülü ve stresli günlerde ne yapıyordunuz? O günleri nasıl atlatıyordunuz?
Çalışma esnasında yapabileceğim maksimum şey müzik dinlemek ve biraz hava almak oldu. 5-10 dakika hava almak ve çalışırken müzik dinlemek iyi geldi bana. Mesai sonrasında ise full bilgisayar oyunu oynardım :D Yani hep sevdiğim ve beni eğlendiren şeyleri yapmayı tercih ettim, bu şekilde stresimi bastırdım. Biriyle takıştıysam, patronum üzerime fazla geldiyse önceliğimi onun gösterdiği şeyleri bitirmeye odaklandım. Önemli olan detayları önce bitirince kimse bana yüklenmedi. Öyle işte.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı