Yazılım öğrenmeye nereden başlanmalı?

Youtube'da Yazılım Bilimi diye bir kanal var. Orada bir sürü dilin eğitimi var. Eğer paralı alırım diyorsan Udemy'e bakabilirsin. Bence Python'dan başla basit bir dil.

Örnekler daha fazlada bulurum.

Python veya C# olabilir. Ben HTML ile başlayıp hata ettim ancak Web mi istiyorsun Masaüstü mü?

Kolay bir dil öğrenmek istersen Python öğrenebilirsin ama oyun yapacağım dersen C#

Python basit dillerden biri oradan başlayabilirsin.

Python öneririm.

HTML öğrenerek başlayabilirsin.

Udemy hesabı oluştur. Visual Stuido Code indir. Ücretsiz HTML derslerinden biriyle başlamanı tavsiye ederim. Ardından yeterli bilgiyi edindiğinden eminsen CSS, JAVA, JS, PHYTON diye gidersin.

C# zor gelmez. Diğer diller de Algoritma doğru düzgün öğrenilmiyor. HTML'de zaten Algoritma diye bir şey yok.

Python ile başlayıp algoritmayı öğrenmelisin ardından C#'a geçebilirsin.

Bu arada Python basit bir dil değil insan diline en yakın dil olduğu için öyle diyorlar.

Ee? Hala mesajının amacını anlamaya çalışıyorum. Yeterince araştırma yaparsa, bu verilen cevapların anlamsız olduğunu görüp, kendine rahatça yol çizebilir. Yeterince araştırma yaparsa. 2 tane konu baktı, python buldu, hadi python öğreneyim derse, zaten bu meslek ona uygun değil ki.

Sorun bu zaten bunları 30 saniyede buldum bu mesajlardan çok daha fazla var.

Çok klişe bir soru biliyorum ama yazın boş vakitlerimin en azından birazını değerlendirmek istiyorum. Yazılım bunun için en iyi seçenek gibi duruyor. Nereden başlamayalım?
Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende 2 dakika da yukarıda paylaştığım konuları ve mesajları buldum. Yeterince araştırma yapma kavramı bu işte.

Hangisinin doğru olduğunu sen anlıyorsun ben anlıyorum ama herkes anlayamaz çünkü adam zaten hiçbir şey bilmiyor.

Sorun bu zaten bunları 30 saniyede buldum bu mesajlardan çok daha fazla var.

Hocam doğru diyorsunuz fakat @TheAny hocamın dediği şey kişinin kendi istekleri doğrultusunda ilerlemeyi düşündüğü roadmap üzerine araştırma yapması. Zira herkes gibi klasik olarak başladım bende web ile ve bana göre uygun olmadığını anlayıp mobile tarafa kaydım. Senelerdir de mutlu mesut devam etmekteyim. Kod yazarken yazmakla bitmiyor olay malesef, insan bir dili sevmeyebiliyor. Bunu yaşayan bir çok developer var. İstekleri doğrultusunda araştırmasını yapıp, içine sinmezse başka alanda devam eder.

Biz burda Html, css, js için kaynakta versek yine kendi araştırması ile öğrenecek. Kaynak tabii ki veririz fakat yine kişinin kendisinde bitecek.

Tamam edebilir ama bu forum üzerinden araştırma yapmaya kalkarsan 10 tane doğru bilgi varsa 18 tanesi yanlış anlatmak istediğim bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…