Yazılım okumadan şirketlerde çalışılabilir mi?

Kaan Çağlayan

Femtopat
Daha fazla  
Lise son sınıfım, YKS'ye hazırlanıyorum ve bilgisayar mühendisliği okumak istiyordum ama bu sene olmayacağı belli oldu, o yüzden vakit kaybetmemek için bu sene uçak teknolojisi okumaya karar verdim. İki yıllık bir üniversite fakat yazılıma merakım olduğu için üniversite okurken bir yandan da kendimi geliştirmek istiyorum. Eğer yazılım konusunda iyi yerlere gelirsem yazılım şirketlerine girme imkanım olabilir mi?

Çok rahat çıkarsın üstüne hocam. Yanlış bilgi verip milleti yanlış yönlendirme yapmayalım lütfen.
Hocam imkansız. Şirketlerin bazı kuralları var. İstediğin kadar yetenekli ve zeki ol. Şirketi şaha kaldırsan bile belirli pozisyonlar için bırakın fakülte mezununu, mba şartı bile var. Düşünsene sen önlisans veya lise mezunu bir IT Director gördün mü ? Çok eskiden olsa belki ama şuan güncel olarak bu duruma izin verilmiyor. Küçük işletmelerde belki olabilir. Kariyer yapmak istiyorsak diploma şart. Hatta ilerde mba dahi okunabilir.

Hocam imkansız. Şirketlerin bazı kuralları var. İstediğin kadar yetenekli ve zeki ol. Şirketi şaha kaldırsan bile belirli pozisyonlar için bırakın fakülte mezununu, mba şartı bile var. Düşünsene sen önlisans veya lise mezunu bir IT Director gördün mü ? Çok eskiden olsa belki ama şuan güncel olarak bu duruma izin verilmiyor. Küçük işletmelerde belki olabilir. Kariyer yapmak istiyorsak diploma şart. Hatta ilerde mba dahi okunabilir.
Yanlışınız var hocam. IT Director gördüm Bien Sports içerisinde mevcut hatta olay diploma değil yazılım konusunda her zaman bilgi > diploma şeklindedir. Özetle ne kadar çok bilgin ve tecrüben varsa öndesin.

Yanlışınız var hocam. IT Director gördüm Bien Sports içerisinde mevcut hatta olay diploma değil yazılım konusunda her zaman bilgi > diploma şeklindedir. Özetle ne kadar çok bilgin ve tecrüben varsa öndesin.
Hocam duyumda öyle ama sektörde kesinlikle öyle değil. Alaylı yazılımcı olarak şirkette çalışmak çok zor. Freelancer olarak çalışılabilir ama şirkette çalışmak için en az önlisans diploması istiyolar.

Hocam duyumda öyle ama sektörde kesinlikle öyle değil. Alaylı yazılımcı olarak şirkette çalışmak çok zor. Freelancer olarak çalışılabilir ama şirkette çalışmak için en az ön lisans diploması istiyorlar.

5. yılıma giriyorum hocam yabancı büyük bir yazılım firmasında çalışıyorum full stack dev. Olarak. İsterseniz fazla zorlamayalım :D

5. yılıma giriyorum hocam yabancı büyük bir yazılım firmasında çalışıyorum full stack dev. Olarak. İsterseniz fazla zorlamayalım :D

Nerede çalıştığınızın bir önemi yok hocam. Bende 5 6 yıldır freelancer olarak siber güvenlik uzmanlığı yapıyorum.

Hocam bilgi, birikim, tecrübe tabii ki önemli istediğin yerde çalışırsın. Maaş da iyiyse poziyonundan da memnunsan sorun yok ama kariyer yapılamaz malesef. Kastettiğimiz bu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı