Yazılım sektörü için dil önerisi

Gecmis olsun.

Freelance Türkiye icin:
- PHP, JS ( React basta olmak uzere Angular ve vue )
- C# ( Java remote isi pek cikmaz Türkiye'de )

Freelance global:
- JS, Python, Kotlin, ror, Java, GO.

Konuya hakim oldugun icin az cok yazmama gerek yok ama yine de belirteyim, bu dil/frameworkleri bilmek yeterli degil, guncel kullanimlarina da hakim olmak gerekiyor. 4 sene onceki pratiklerle gunumuzdekiler epey farkli ( 10+ senedir bu isteyim ). Türkiye icin cok fark etmez ama globalde geride kaldigin anlasilir.

Çok teşekkür ederim. Evet çok geride kaldım ve açıkçası çok kafam karıştı. Şu an HTML ele bile neredeyse Google'dan aratarak filna baktığım oluyor bende o yüzden daha fazla kafam karışsın istemedim. Piyasaya hakim işi bilen sizlerden destek almak istedim. Zaten örnek veriyorum tamamen, 3 ay da öğrendim freelance bir işe atıldım Türkiye'de para kazanmaya başladım aylık örneğin 5K TL ondan 1 sene sonra globale açılmayı ve mobil uygulama gibi alternatiflere yönelmeyi geliştirmeyi düşünüyorum. Cisco, veri güvenliği, Switch biryandanda sağa sola haber ver ek iş web sitesi tasarla derken beynim yandı. Sonuçda 4 yılda 5-6 site ancak yapabildim son 8 aydır ise 0.

Sevgili bitwise senin yorumuna bakarak. JS ile başlıyorum fazla vakit kaybetmeden o halde. Bana şans dileyin.
 
Ruby on Rails.
Amerika'da remote piyasasi var baya, Turkiye'de bilinmiyor.
Ornek remote is -> Ruby Rails Developer - Remote - Indeed.com
Sanki bu diller birbirini tetikliyor gibi hocam. Yani attığınız ilanda bile "what makes you a great fit" kısmında "hands-on experience in Angular2+ or Reactjs or Vue.js" diye bir madde var :) Birini öğrenince hazır alışmışken diğerlerine de göz atayım demek en mantıklısı olabilir..
 

Geri
Yukarı