Yazılım ve bilgisayar mühendiliğinin geleceği var mı?

Yer
Almanya
Daha fazla  
Meslek
König
Merhaba. 10. sınıfım ve 2 yıl sonra üniversite sınavı var. İnternette, okulda ve daha birçok yerde kimi görsem yazılımcı olacağım diyor. Herkes geleceğin mesleği diyor ama bana birkaç seneye her yer işsiz yazılımcı dolacak gibi geliyor. İnternette yazılım okuyan kişilerden firmaların genel olarak hep profesyonel eleman aradığı ve mülakatları çok zor yaptığını yazanlar var. Yazılımcılığa ilgim var ve YouTube ve Udemy aracılığıyla da çalışıyorum. İngilizcem B1 seviye, analitik zekam orta. Sizce yazılımcılık için mi uğraşmalıyım yoksa başka bir bölümle uğraşıp yazılımcılığı hobi olarak mı öğrenmeliyim? Eğer yazılımcılık dışında başka bir bölüm seç derseniz ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 10. sınıfım ve 2 yıl sonra üniversite sınavı var. İnternette, okulda ve daha birçok yerde kimi görsem yazılımcı olacağım diyor. Herkes geleceğin mesleği diyor ama bana birkaç seneye her yer işsiz yazılımcı dolacak gibi geliyor. İnternette yazılım okuyan kişilerden firmaların genel olarak hep profesyonel eleman aradığı ve mülakatları çok zor yaptığını yazanlar var. Yazılımcılığa ilgim var ve YouTube ve Udemy aracılığıyla da çalışıyorum. İngilizcem B1 seviye, analitik zekam orta. Sizce yazılımcılık için mi uğraşmalıyım yoksa başka bir bölümle uğraşıp yazılımcılığı hobi olarak mı öğrenmeliyim? Eğer yazılımcılık dışında başka bir bölüm seç derseniz ne önerirsiniz?

Üniversite sıralamaları maalesef ki çok çok yukarılara çekecek bu yüzden. Yazılım işini herkes yapamaz bu bir gerçek. Sırf parası var ve popüler diye seçenler geleceğin işsiz yazılımcıları işte. Sana gelirsek eğer gerçekten ilgin varsa öğrenmeye çalış eğer yapamazsan başka bölüm düşün daha 2 yılın var.

Hocam yazılımda guzel para var fakat yeterlı reklam olmazsa tanıtamazsan kendını hiçbir şey yapamazsın bir şirkete baglı olmadıgın surece sertifika sadece işini kolaylaştırır.

Geleceği vardı* ama şu an yoğun bir talep var. Instagram'dan, YouTube'dan vs. paylaşılan videolar yüzünden böyle oldu aslında. Daha Java'nın ne olduğunu bilmeyen, hatta bırak Java'yı falan Word bile kullanamayan adam ''yazılımcı'' olacağım diyor. İleride çok pişman olacaklar ama yapacak bi şey yok. Bakalım, göreceğiz.

İnternette yazılım okuyan kişilerden firmaların genel olarak hep profesyonel eleman aradığı ve mülakatları çok zor yaptığını yazanlar var.
Evet, doğru. Hatta sınavlara girerek statünüzü yükseltebiliyorsunuz diye biliyorum.

Bende yazılım bölümü okuyorum ve bilgisayar mühendisi olarak çalışan birkaç arkadaşım hatta kuzenim var. İlk önce bu sektör zor ve biraz mantık isteyen sektör mantığı kavradığında her şey daha basit hale geliyor. Geleceği var çünkü teknoloji ilerliyor ve bunun duracağı yok yazılımcı deyince aklınıza 1 meslek gelmesin birden çok dalı var en basit örnek front and back end geliştiricileri gibi. Ne kadar çok deneyiminiz olursa ve kendinizi o konuda ne kadar geliştirirseniz iş bulma olanağınız çok yüksek. Yazılım ile uğraşmayı seviyorsan bu işe devam et dostum.

Ortalık kendi mesleğini bırakıp Bootcamp yapan, ya da onu da yapmayıp kendi üç beş Javascript öğrenen, üniversiteye gitmeyen, hala lisede olan vs. tonla Front-end insanla dolu. Aşırı arzın çoğunu kalifiye olmayan elemanlar oluşturuyor. Eğer amaç bu şekildeyse evet çok zor bir yol.

Merhaba gün geçtikte teknoloji hızla gelişmeye devam ediyor. Bu yüzden yazılım ve teknoloji alanına olan ihtiyaçta doğal olarak da artıyor, yani gelecekte bol bol yazılım ve bilgisayar mühendisliğine olan ihtiyaç olacak bu dönem için bence yazılım okumak ve bu alanda kendini geliştirmek bayağı önemli. İyi çalışmalar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı