Bilgisayar vs Yazılım Mühendisliği

Katılım
15 Nisan 2013
Mesajlar
3.779
Makaleler
1
Çözümler
15
Yer
Yalova, Türkiye
Merhaba arkadaşlar. Ben bilgisayar mühendisliği istiyordum ancak yazılım Türkiye için daha uygun bir meslek. Çünkü Türkiye'de donanım yazılıma oranla çok daha az iş imkanı sunuyor. Sizce bilgisayar mühendisliği bölümüne, yazılım varken gidilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bilgisayar mühendisliğini seç. Ben de ileride bilgisayar mühendisi olmayı hedefliyorum.
 
Eger yazılım okuyup sürekli kendini gelistirirsen (tabi ki sana bagli bu) yazilim mühendisliginden daha cok ekmek yersin.
 
Bilgisayarın geleceği olmadığını savunanlara sakın inanma. Tek yaptıklarını fikir ayrılığına düşürmek. Bilgisayardan bahsedince tek düşündükleri şey kasa. Halbuki şuan bilgisayar ve yazılım mühendisliği arasında fark yok. Bütün herşey sende bitiyor. Kendini ne kadar geliştirmek istediğinle alakalı. İki bölümde de baştan sona yazılım görüceğine emin ol ve bunun gibi bir kaç bilgisayar bölümü daha var. Şuan lisede bilgisayar okuyorum. Sürekli olarak yazılımda kendimizi geliştirmemizi söylüyorlar. Bir de Erasmus+ projesi dahilinde yurt dışında yazılım dersi almamıza rağmen. Yazılımda ilk 100 ülkede en sonlarda olmamızın tek nedeni gerici zihniyet ve bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafası. Sen hedefinden şaşma, temizlik işçisi bile olsan işinin en iyisi olmaya çalış. Bu ülke bu şekilde gelişicek. Sakın diğer arkadaşlarım üstlerine alınmasın. Onların üstünden diğerlerinede iletmek istediğim mesajlar var sadece. :)
 
Yazılama yönelmeni öneririm. Önemli olan senin bilgi ve tecrüben bence. Okul ile beraber kendini geliştirir isen çok iyi yerlere gelebilirsin.
 
Yazılım mühendisliği. Bir Whatsapp düşün ki 19 milyar dolara satılıyor. Programı yazan da Brian Acton isminde bir muhteremmiş ve vakti zamanında Facebook bu arkadaşı işe almamış. Whatsapp'ı satın alan Facebook. Biraz lafı uzattım.

Öte yandan 4 gün önceki bir Cnbc haberine göre Microsoft'un kurucusu ve ünlü iş adamı Bill Gates geleceğin iş dünyasında en çok talep göreceğini düşündüğü 3 çalışma alanını açıklıyor: fen bilimleri, mühendislik ve ekonomi.

Gerçi bu bir cevap değil. Nitekim sordukların zaten mühendislik alanları. Ben yazılım mühendisliğinin daha revaçta olduğu ve olacağı kanaatindeyim.

Robot bilimi ilerliyor, yeni makineler üretiliyor. Her birinin tabir-i caizse birer ruha ihtiyacı var. Ve bunları da kod yazmayı bilenler, yazılım mühendisleri başarıyor.

Modern yüzyılın en ehemmiyetli mevzuularından biri yazılımdır bana kalırsa.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım Mühendisliği tabiki. Bilgisayar mühendisi ile yazılım mühendisi olan 2 farklı arkadaşım mevcut. İkisininde söylediğine göre ikisi aynı şey değil. Yazılım sektörü gelişmekte ve yeni çağın savaşları siber üzerinden olduğu için Türkiye'nin de bu alanda çok ihtiyacı var. Önü açık ve geliştirilmesi kolay. Hoş üniversite okumasan da yazılımcı olursun fakat diplomanı al ve siber güvenlik uzmanı ol.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı