Bilgisayar mühendisliği vs yazılım mühendisliği

Yan dal (“minor”) eğitim-öğretimi, bir lisans programına kayıtlı olan öğrencinin, bilgisini artırmak amacıyla ikinci bir lisans programından ders almasıdır. Kayıtlı olunan lisans programına “ana dal”, başvurusu kabul edilen lisans programına ise “yan dal” denir. Aynı anda birden fazla yan dal programına kayıt yapılamaz.

Çift ana dal, öğrenim gördüğü ön lisans ya da lisans programında üstün başarı gösteren öğrencilerin esas programlarına yakın içerikteki ikinci bir programın derslerini de başarıyla geçerek çift diploma almalarını sağlayan uygulamadır.

Çift anadalda ikinci bolumunde diplomasini alirsiniz. Yan anadalda almazsiniz sadece ana bolumunuzun diplomasinda su su bolum yan dal olarak almistir gibi seyler yazar.

Anladım sağ olun. Bunlar bana bayağı bir yardımcı oldu cidden.

Peki mesela bilgisayar mühendisi olup yazılım işine girebilir miyim? Sonuçta hem donanımda biliyor olacağım.

Girebilirsin. Zaten iş ilanlarına dikkat edersen genel olarak mühendislik veya bilgisayar ile ilgili bölümler diye genelleme yapılır. Asıl netice kendini nasıl geliştirdiğin diploma sadece o iş görüşmesine girebilmen için gereken bir bilet.

Bilgisayar ve yazılım mühendisliği arasında kaldım. Yazılım mühendisleri ne yapıyor bilgisayar mühendisleri ne yapıyor? Yazılım mühendislerinin maaşları neden çok daha yüksek gözüküyor? Bilgisayar mühendisi olup yazılım gibi bir işe girebilir miyim?
IT alanında herhangi bir bölümden mezun olursan, işverenin kriterlerine uyduğun sürece yazılımcı olarak çalışabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı