Yazılım ve günlük işler için 60.000 TL'ye sağlam laptop önerisi

Taric bin Zilean

Hectopat
Daha fazla  
ASUS'un Zenbook Duo 2.Nesil Ultra 7 modellerini düşünüyorum da çok pahalı olması ve bloglarda şarjının uzun süre gitmediğini görünce bir vazgeçer gibi oldum ancak çift ekran olayı çok iyi geliyor hala.

Onun dışında Zenbook 14 OLED modelini gördüm. Hem fiyatı düşük hem de işlemcisi çok sağlam ancak bunun da ısınma sorunları olduğunu gördüm. Ryzen işlemcili laptopların Intel Ultra kadar performanslı, hem de ısınma-şarj problemlerinin daha az olduğunu anlatan bloglar gördüm.

Anlayacağınız çok arada kaldım. Sizce Ryzen 9 işlemcili bir PC mi almalıyım yoksa Intel Ultra 9 işlemcili mi?

Araştırdığım cihazlarda özellikle dikkat ettiğim şey hafif olması (1 - 1.5 kg Max). O yüzden ekran kartı bulunmuyor çoğunda ve sorun da değil. Zaten işlemci bazlı işlemlerle uğraşıyorum. Belki nadiren de olsa LoL, Valorant gibi CPU bazlı oyunlar oynayabilirim.

Şimdiden önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bütçe 60-70bin arası olabilir ama tabii ki niyetim Zenbook 14 OLED bu PC fiyatlarında olması.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece lol kurtarır derseniz o paraya güzel bir mbp alınabilir. Hem sıfır fan sesi hem hafif hem uzun şarj süresiyle sizin beklentilerinizi karşılıyor gibi görünüyor.

Intel de Ryzen da son zamanlarda verimli işlemciler çıkarmaya başladılar, kendinizi AMD diye şartlamayın; Ultra 9 serisi (HX olmayanlar) gayet verimli işlemciler laptoplarda. Zenbook 14 alınabilir, ısınma sorunu yok bu arada.

Onların dışında işlemci ağırlıklı işlerle uğraşıyorsanız bu cihazı öneririm. Harici 4060 ekran kartınada sahip ve 1,46 kg ağırlığında. Batarya olarak ise iGPU modunda 5-6 saat pil süresi verebiliyor. iGPU olarak şu bütçede şu cihazın üstüne yok, pil süresi üzmezse alıp geçin.

Intel de Ryzen da son zamanlarda verimli işlemciler çıkarmaya başladılar, kendinizi AMD diye şartlamayın; Ultra 9 serisi (HX olmayanlar) gayet verimli işlemciler laptoplarda. Zenbook 14 alınabilir, ısınma sorunu yok bu arada.

Onların dışında işlemci ağırlıklı işlerle uğraşıyorsanız bu cihazı öneririm. Harici 4060 ekran kartınada sahip ve 1,46 kg ağırlığında. Batarya olarak ise iGPU modunda 5-6 saat pil süresi verebiliyor. iGPU olarak şu bütçede şu cihazın üstüne yok, pil süresi üzmezse alıp geçin.
Hocam çok iyi duruyor bu arada HX 370 li olanı. Bu işlemci ultra 9 285'e denk midir? Çok bariz fark var mı ya da iyi veya kötü. Bir de 32 olsa çok iyi olurmuş.

Siz olsanız zenbook 14 mü alırdınız bunu mu?

Bir de duo olanlar için ne düşünüyorsunuz?

Sadece lol kurtarır derseniz o paraya güzel bir mbp alınabilir. Hem sıfır fan sesi hem hafif hem uzun şarj süresiyle sizin beklentilerinizi karşılıyor gibi görünüyor.
Mbp ne oluyor?

Son düzenleme:
En f/p cihaz bu sanırım dediğiniz gibi ama arkadaşın attığı cihaz da çok iyi duruyor. HX370 ve 4060 var. Hem oyun hem iş için çok iyi gibi
onu da değerlendiriyorum ilk defa laptop alıcam özellikle yabancı forumlarda laptoplar için intel işlemcinin kötü olduğunu savunuyorlar zenbook tarafında o yüzden emin değilim

Hocam çok iyi duruyor bu arada HX 370 li olanı. Bu işlemci ultra 9 285'e denk midir? Çok bariz fark var mı ya da iyi veya kötü. Bir de 32 olsa çok iyi olurmuş.

Siz olsanız zenbook 14 mü alırdınız bunu mu?

Bir de duo olanlar için ne düşünüyorsunuz?

Mbp ne oluyor?
Denk diyebiliriz, iGPU dışında bariz bir fark yok. AI HX 370 cidden iGPU olarak mükemmel bir işlemci. OLED ekran ve daha uzun pil ömrü önemli değilse attığım TUF cihazı alırdım. Duo cihaz için 82 bin TL pahalı bir fiyat şahsen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı