Yazılım ve kodlama için klavye seçimi nasıl olmalı?

gamblerhacke

Megapat
Yazılım mühendisliği okuyacağım ve 4 yıllık eğitim hayatım için bir MacBook almak istiyorum. E tabii ki Visual Studio ve xCode gibi programları çokça kullanacağım. Türkçe klavyede köşeli parantez yerleri falan sıkıntılıymış biraz İngilizce klavyede daha rahatmış.

Sizce Türkçe Q klavye mi almalıyım yoksa İngilizce klavye mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Mesele karakteri biriyle yapip digeriyle yapamamak degil, biriyle daha hizli yapmak. Ingilizce klavyede:

; -> tek tus
~ -> shift
` -> tek tus
" -> shift
= -> tek tus
\ => tek tus
| => shift

gibi. Alt ile basmak yavaslatir. Cok ozel bir karakter yazmiyorsan alt kullanmaman gerekiyor. "@" icin dahi alt kullaniliyor Turkce klavyede.

Ama aliskanlik meselesi. Turkce klavye ile de gayet akici yazilabilir.
Milisaniyelik detaylara girersek haklısınız, ama sonuca ulaşma hızınızı etkilemeyecektir inanın.
İngilizce klavye kullanıyorum, rahat oluyor kod yazarken ama aşağı yukarı 4-5 yıldır ingilizce klavye kullandığım için büyük ihtimalle bu rahatlık. Hangisinde hızlı yazıyorsan onu kullan.

Özel karakterler iki klavyede de iki tuş kombinasyonu ile yapılıyor, birinde Shift, öbüründe alt gr ile. Bir fark var diyemeyiz yani.

Mesele karakteri biriyle yapip digeriyle yapamamak degil, biriyle daha hizli yapmak. Ingilizce klavyede:

; -> tek tus
~ -> shift
` -> tek tus
" -> shift
= -> tek tus
\ => tek tus
| => shift

gibi. Alt ile basmak yavaslatir. Cok ozel bir karakter yazmiyorsan alt kullanmaman gerekiyor. "@" icin dahi alt kullaniliyor Turkce klavyede.

; -> tek tus
~ -> shift
` -> tek tus
" -> shift
= -> tek tus
\ => tek tus
| => shift

Milisaniyelik detaylara girersek haklısınız, ama sonuca ulaşma hızınızı etkilemeyecektir inanın.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı