Yazılım ve mühendislik için 80 bin TL'ye kadar dizüstü bilgisayar önerisi

Makaleler
1
Daha fazla  
Bu yil makine muhendisligine hazirlik ile baslayacagim, hem ev kullanimi hem kendi bunyemde ogrenecegim yazilim hem de okulum icin bilgisayara ihtiyacım olacak. 2 yil kullandiktan sonra yenilememi gerektirecek bir bilgisayar istemiyorum. Hiç oyun oynayan birisi degilim, yalnizca is ve ev kullanimi icin dedigim gibi. Fazlaca isikli ve dikkat cekici bir dizustu degil daha cok sade, magnezyum/aluminyum kasali hafif ve ince bir dizustu istiyorum. Uzun pil omru, 1TB SSD, 32 GB RAM ve Thunderbolt sart. 120Hz ve ustu uygundur, 2K olursa daha iyi olur fakat gerekli degil. Son olarak 16 incten daha buyuk olmamali. Bütçem de en fazla 80 bin liraya kadar cikabilirim. Cikmamak tercihimdir 60-70 bin lira bandinda halledebilirsem daha iyi olur. Teşekkürler.

Meslektaşız. Öncelikle hayırlı olsun şimdiden. Bahsettiğin özelliklere uygun metal kasalı, hafiflik garantisi veremiyorum ancak Thinkbook 16p 4060 ekran kartlı serilerine bakabilirsin. 50K civarlarına kadar fiyatları mevcuttur. Diğer arkadaşlar da başka tavsiyeleri verecektir.

Arkadaşın bahsettiği ürün bu ama ne yazık ki en az 10k zam geldi.
Lenovo ThinkBook 16P G4 alınır mı? makaleleri, incelemeler, video vs detaylı konu.

Yurdışından ürün satın alma şansınız olursa 1800-2000$ i9 4070 Aero 16 tam size hitap eden bir ürün. Yekpare alüminyum. 4K OLED panel. İyi batarya süresi. Tek eksiği 120Hz yok. 4K OLED modellerde bildiğim kadarıyla maksimum 90Hz var henüz. Vatan da i7 modeli 108k gibi saçma fiyata satılıyor. Sarısitede bir kişi i7 56 k satıyordu. Yakın zamanda 66k yapmış.

Son düzenleme:
Arkadaşın bahsettiği ürün bu ama ne yazık ki en az 10k zam geldi.
Lenovo ThinkBook 16P G4 alınır mı? makaleleri, incelemeler, video vs detaylı konu.

Yurdışından ürün satın alma şansınız olursa 1800-2000$ i9 4070 Aero 16 tam size hitap eden bir ürün. Yekpare alüminyum. 4K OLED panel. İyi batarya süresi. Tek eksiği 120Hz yok. 4K OLED modellerde bildiğim kadarıyla maksimum 90Hz var henüz. Vatan da i7 modeli 108k gibi saçma fiyata satılıyor. Sarısitede bir kişi i7 56 k satıyordu. Yakın zamanda 66k yapmış.

İncehesapta ise 46 bin tl.

Hala duruyor n11de 46.500 TL olan, i7-13700H işlemcili olan. 1 TB SSD 32 GB ram. Sizinki bir tık üstü işlemci ve panel 165 hz ama, fiyat farkına değmeyeceğini düşünüyorum.

İncehesap'ta ise 46 bin TL.

Hala duruyor N11'de 46.500 TL olan, i7-13700H işlemcili olan. 1 TB SSD 32 GB RAM. Sizinki bir tık üstü işlemci ve panel 165 Hz ama, fiyat farkına değmeyeceğini düşünüyorum.

Haklısınız. 54K olduğu zaman her şekilde fiyat farkına değiyordu. 3'2K panelden, 2'5k, i9- i7 bir de 60 Hz. Bir de LED aksesuar çıkıyor i9. bildiğim başka fark yok. 60Hz kullanıcı için çok ta önemli değil sanırım.

Meslektaşız. Öncelikle hayırlı olsun şimdiden. Bahsettiğin özelliklere uygun metal kasalı, hafiflik garantisi veremiyorum ancak Thinkbook 16p 4060 ekran kartlı serilerine bakabilirsin. 50K civarlarına kadar fiyatları mevcuttur. Diğer arkadaşlar da başka tavsiyeleri verecektir.
Tesekkurler. Hangi universitedesiniz? Ben Yildiz'a gidecegim gibi duruyor. Zaten baska aklima yatan alternatif yok. Benim aklimdan da Thinkbook veya MSI Creator geciyordu fakat Creator inanilmaz pahali. Monster da epey kendini gelistirmis duruyor Tulpar T6'nin 155H 4070'li versiyonu gozume carpti. Nasildir?

@745396 yurtdisindan alma imkanim maalesef yok. Attiginiz konulari inceleyecegim Thinkbook su an epey makul duruyor. Fiyati da oldukca iyi.

Bir de Thinkpad P16V gozume carpti. Acikcasi uzun zamandir bu tarz islerden uzak kaldim. RTX2000 neye denk dusuyor hicbir fikrim yok. Butcemi bir tik asiyor ama eger beni uzun yillar idare edecek bir kartsa onu da degerlendirebilirim.

Son düzenleme:
Tesekkurler. Hangi universitedesiniz? Ben Yildiz'a gidecegim gibi duruyor. Zaten baska aklima yatan alternatif yok. Benim aklimdan da Thinkbook veya MSI Creator geciyordu fakat Creator inanilmaz pahali. Monster da epey kendini gelistirmis duruyor Tulpar T6'nin 155H 4070'li versiyonu gozume carpti. Nasildir?

@745396 yurtdisindan alma imkanim maalesef yok. Attiginiz konulari inceleyecegim Thinkbook su an epey makul duruyor. Fiyati da oldukca iyi.

Bir de Thinkpad P16V gozume carpti. Acikcasi uzun zamandir bu tarz islerden uzak kaldim. RTX2000 neye denk dusuyor hicbir fikrim yok. Butcemi bir tik asiyor ama eger beni uzun yillar idare edecek bir kartsa onu da degerlendirebilirim.

Ben çoktandır mezunum. Mühendisim şuan. RTXA2000 demek istedin sanırım, o zaman iş istasyonları pc'lerine bakmak gerekecek, dell veya yine thinkpad serilerine bakılabilir ancak ben bu seviyenin yeterli olduğunu düşünüyorum thinkbook 16plerdeki.

Ben çoktandır mezunum. Mühendisim şuan. RTXA2000 demek istedin sanırım, o zaman iş istasyonları pc'lerine bakmak gerekecek, dell veya yine thinkpad serilerine bakılabilir ancak ben bu seviyenin yeterli olduğunu düşünüyorum thinkbook 16plerdeki.
Tesekkur ederim yardiminiz icin. Thinkbook 16P benim epey aklima yatti fakat biraz daha incelemeye devam edecegim.

Sadece yazılım ve iş için istiyorsan Mac diyebilirim. Şirket bana lenovo thinkpad verdi. Çok kullanışlı ve hafif fakat asla bir Macbook etmiyor. Benimkisi yaklaşık 7-8 ide ayağa kaldırınca bilgisayar zorlanıyorken benzer fiyatlı bir Macbook 7-8 üstüne bide docker falan ayağa kaldırıyor tık yok bilgisayarda.

Hem magnezyum+alüminyum, hem çok hafif hem OLED, hem Ultra 7, 60Hz ne yazık ki. Metal kasa ve 14 dolayı biraz ısınabilir. Ultra olduğu için biraz daha serin de olabilir.
Ada serisi çok üst düzey grafik işleri, arkadaşın belirttiği şekilde iş istasyonu için tercih ediliyor genelde. ThinkBook en iyi seçim gibi görünüyor. Alternatif olarak MSI da düşünülebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı