Yazılım ve Photoshop aynı anda öğrenilir mi?

Siz gerçekten işin piiri olmuşsunuz anladığım kadarıyla kaliteli çalışmalar benim için bu kadar bile fazla. Ben yazılıma daha çok ağırlık verip photoshop'ta daha basit şeyler(logo vs.) yapmayı düşünüyorum.
Yazılım için bir şey diyemem fakat, Logo, Mockup tarzı çalışmalar yapacaksan günde 2 saat olarak hesaplarsak, 1 yılda gayet güzel bir seviyeye gelirsiniz. İşi bilecek kadar.

Olur tabi ben de zamanında ikisini aynı anda gideriyorum ama tavsiyem yazılım sandığın kadar kolay değil gerçekten kaliteli bir yazılımcı yani bionlukta gördüğün 10 50 Tl'lik lerden farklı olmak istiyorsan düşündüğün gibi kolay olmayacak belki 3 5 belki 2 yıl sürecek çünkü dil öğrenmesit ustalaşması zordur kısaca 1 2 ay sürmeyecek 1 2 yıl sürecek bu öğrenme aşaması tabi senin ne kadar çalıştığına ve düzenli çalışmana bağlı olarak belki 4 5 ay bile sürebilir çok uzattım :D

5 Yıl biraz abartı bence arkadaş freelancer olarak ortalama düzey yapmak istiyormuş 5 yıl düzenli çalışırsa bence gerçekten iyi yerlere gelir freelancerdan ötesi
Photoshop'ta freelancer olarak iş yapmayı düşünüyorum şuan lise öğrencisiyim ileride yazılım mühendisliği düşünüyorum o yüzden yazılımı iş olarak görüp ağırlık vermeyi düşünüyorum, photoshop hobi olarak yapıp şu anlık minik gelirler elde edebilecek düzeye gelmem yeterli olur.

Yazılım ve Photoshop, pratik gerektiren işlerdir. Yazılımı normal, odaklanmış şekilde öğrenebilir; Photoshop'u da, yazılım öğrenirken dinlendiğiniz sırada öğrenebilirsiniz. Ama ben olsam birine odaklanır, onu öğrendikten sonra diğerine geçerdim.

Yazılım ve Photoshop, pratik gerektiren işlerdir. Yazılımı normal, odaklanmış şekilde öğrenebilir; Photoshop'u da, yazılım öğrenirken dinlendiğiniz sırada öğrenebilirsiniz. Ama ben olsam birine odaklanır, onu öğrendikten sonra diğerine geçerdim.
Katılıyorum.
Çünkü 2-3 işi birden öğrenmeye çalışırken zorlanıyorsun ve sonradan ikisinden de bıkıyorsun :D

Yazılım için bir şey diyemem fakat, Logo, Mockup tarzı çalışmalar yapacaksan günde 2 saat olarak hesaplarsak, 1 yılda gayet güzel bir seviyeye gelirsiniz. İşi bilecek kadar.
Hocam bulmuşken sorayım Photoshopu ortalamanın bir tık üstü seviyede biliyorum ama Manipülasyon konusunda çok gerideyim Youtube vs.. gibi mecralarda manipülasyon hakkında pek öğretici video bulamadım önerebileceğiniz bir kaynak vs.. var mı veya siz nasıl öğrendiniz?

Hocam bulmuşken sorayım Photoshopu ortalamanın bir tık üstü seviyede biliyorum ama Manipülasyon konusunda çok gerideyim Youtube vs.. gibi mecralarda manipülasyon hakkında pek öğretici video bulamadım önerebileceğiniz bir kaynak vs.. var mı veya siz nasıl öğrendiniz?
Youtube üzerinde kanal önermem gerekirse; Pixim perfect. Kısa ve kaliteli bilgiler veriyor her biri altın değerinde :D. (PM) Photo Manipulation. Kanalını önerebilirim. Pek öğretici değil fakat Manipülasyon yaparken çekim de yapıyor ve bakıp bir şeyler öğrenebiliyorsunuz. Speed art çeken kanallarda var. Benny production, Phase runner, Cambo Creation. Bu kanallarda Speed art yani hızlandırılmış Manipülasyonlar çekip yüklüyorlar gayet kaliteli işler yapıyorlar bakmanızı öneririm. Hiç olmazsa izlerkende bir şeyler koparabiliyorsunuz. Ki bu işte hayal gücü de çok önemli. Ne yaptığınızı bilmeniz gerekiyor. Sürekli farklı şeyler denemeniz gerekiyor. Yani yaparken öğrenilen bir iş. Sürekli deneme şart.

Şuan bir kurs aracılığıyla ardunio ile uğraşıyorum başlangıç seviyesindeyim çok basit şeyler yapmama rağmen gerçekten yaptığım şeyden zevk alıyorum. Yaparken mutlu olduğum birşeyi ne kadar zor olursa olsun pek öneminin olacağını sanmıyorum.

Youtube üzerinde kanal önermem gerekirse; Pixim perfect. Kısa ve kaliteli bilgiler veriyor her biri altın değerinde :D. (PM) Photo Manipulation. Kanalını önerebilirim. Pek öğretici değil fakat Manipülasyon yaparken çekim de yapıyor ve bakıp bir şeyler öğrenebiliyorsunuz. Speed art çeken kanallarda var. Benny production, Phase runner, Cambo Creation. Bu kanallarda Speed art yani hızlandırılmış Manipülasyonlar çekip yüklüyorlar gayet kaliteli işler yapıyorlar bakmanızı öneririm. Hiç olmazsa izlerkende bir şeyler koparabiliyorsunuz. Ki bu işte hayal gücü de çok önemli. Ne yaptığınızı bilmeniz gerekiyor. Sürekli farklı şeyler denemeniz gerekiyor. Yani yaparken öğrenilen bir iş. Sürekli deneme şart.
Teşekkürler hocam bu arada bionluk, fiver gibi sitelerde aktifmisiniz acaba?

Türkçe kanal sorarsanız maalesef iyi bir eğiticiye rastlamadım. Acaba ben mi olsam? :D Tabii ki de benden iyiler vardır. Sadece göremiyoruz onları Youtubda veya Udemyde rastlamadım ben.
Kesinlikle ben de Türkçe kaynaklarda aradım çok basit seviye fotoğraflarda öğretiyorlardı aralarında gördüklerimin en iyisi
bu sitede gördüklerimdi satın almasam da gördüğüm kadarı ile güzel ve detaylı anlatıyorlar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı