NVIDIA ile alakan bile yok yahu iyi bir bilgisayarın olsun yeterli. Tabii ki çok kapsamlı işler yapacağın zaman NVIDIA her zaman daha önde oluyor özellikle son atılımlarla çok fark attılar. Senin yapacağın işlerde çok sağlam bir bilgisayara falan ihtiyacın yok. İkisinden birini seçeceksen kesinlikle yazılımı seçmelisin. Tasarım işi artık bitti gibi bir şey. Her şey hazır taslak zaten. Yoksa da yapay zeka ile hallediyorlar her şeyi. Önümüzde ki 5 sene sonra tasarım işi tamamen yapay zekaya kalacak ve tamamen bitecek diye düşünüyorum. Ufak tefek düzenlemeler ve dokunuşlarla biter o iş. Yazılım çok daha uzun sürecek bitmesi bence. Yazılımcı arıyor herkes bulamıyor ve benim kavga edip 5 para etmez dediğim adamlar İstanbul'da 50k civarında maaşlara iş bulabiliyor. Ha oda para değil tabii de sen işinde iyi olduğunda yurt dışına kolaylıkla gidebilirsin. Tasarımda ise iş çok sıkıntı. Herkes tasarımcı zaten. Kimsenin saygısı yok tasarımcılara. Para verirken elleri titreyerek verirler. Hep son dakika gelirler. Acil iş var yok şu yok bu. Ulan aylarca projelerle uğraşırlar çıkışa 1 hafta kala şunları yapıver derler. 1 tane rahat iş alamadım neredeyse 15 yıldır yapıyorum bu işi. Nefret ettirdiler. İngilizceni çok iyi yapıp dünya çapında çok iyi olmadıkça para kazanamıyorsun. Geçen bir bilgisayar oyununun seçmeleri için başvurdum. Hell divers 2'nin proje yönetmeni kendine oyun yapacaktı. Amerika'da yaşıyor tanıdık diye bana da haber etmişti. Adama 500'den fazla tasarımcı başvurdu işleri görsen kafayı yersin ve yarısı diyor ki bedavaya yapayım yeter ki kabul edin...tasarımı kendi işlerini yapacak kadar öğren, yazılım çok önemli acayip para var. Ha tasarımda 3D modelleme öğrenirim veya animasyon Unity vs öğrenirim diyorsan iş değişir tabii...