Yazılım ve programlamada uzmanlaşmak ne kadar sürer?

Taksicilikten para kazanacak kadar araba surmeyi ogrenmek ne kadar surer sorusuyla ayni cevap verilir buna.

Arada goruyorum bunu soranlari, neden soruluyor bu? Eger 3 ay ise ogreneyim, 3 sene ise hic bulasmayayim kafasi mi? Uzmanligin net bir cizgisi yok, ben 3 senelik tecrubemle calistigim sirkette "Yazilim gelistirme uzmani" unvani almistim, bir halttan anladigim da yoktu. Sonu yok bu isin.
 
Sana bağlı olmakla birlikte 1 günle açıyorum açık artırmayı.
O kadar basit iş diyorsun yani?
Taksicilikten para kazanacak kadar araba surmeyi ogrenmek ne kadar surer sorusuyla ayni cevap verilir buna.

Arada goruyorum bunu soranlari, neden soruluyor bu? Eger 3 ay ise ogreneyim, 3 sene ise hic bulasmayayim kafasi mi? Uzmanligin net bir cizgisi yok, ben 3 senelik tecrubemle calistigim sirkette "Yazilim gelistirme uzmani" unvani almistim, bir halttan anladigim da yoktu. Sonu yok bu isin.
Neden soruluyorun cevabı merak. En azından benim açımdan böyle. Oldum olası yazılım işini sevmemişimdir. Sadece bu işi öğrenme sürecinin ne kadar olabileceği hakkında fikir edinmek istedim. Bu işe ümit bağlamanın çok boş iş olduğunu düşünenlerdenim.
 
Ben bunu vücut geliştirme gibi görmeyi daha aydınlatıcı buluyorum. 3 ay boyunca günde 12 saat vücut geliştirseniz bu 5 yıllık ilerlemeyi 3 ayda elde edeceğiniz anlamına gelmez. Burada söz konusu olan şey bilinçli bir çabadan ziyade vücudun zaman içerisinde dönüşümüdür. İsterseniz en profesyoneller gibi beslenir, en profesyoneller gibi program hazırlarsınız ama bir yeni başlayan olduğunuz gerçeği değişmez.

Yazılım ve programlamayı da böyle görün. İşin özü bir dili öğrenmek, her abidik gubidik fonksiyonuna kadar ezberlemek değil de, zaman içerisinde zihni bu alana uygun bir şekilde dönüştürmektir.
Bu işe ümit bağlamanın çok boş iş olduğunu düşünenlerdenim.
O zaman sana uygun değil bu iş. Salla geç.
 
Oldum olası yazılım işini sevmemişimdir. Sadece bu işi öğrenme sürecinin ne kadar olabileceği hakkında fikir edinmek istedim. Bu işe ümit bağlamanın çok boş iş olduğunu düşünenlerdenim.
Sevmediysen yapamazsın zaten. Yazılım sevmeyerek yapılacak bir iş değil, saatlerce bir hatayı arayıp bulamadığın zaman sakin kalman gerek. Bunun içinde işini çok sevmen gerekli.

"Boş iş" olarak gördüğün iş, şu anda dünyadaki kullanılan tüm sistemlerde mevcut. Bir tost makinesinin içinde bile yazılım var. Nereye gidersen git, eline ne alırsan al doğrudan ya da dolaylı yolla o şeye yazılım ile bir şey katılmış olacak. Bu gelecekte daha da fazla artacak ve yazılım çok büyük bir sektör haline gelecek(şu anda geldi bile).

Öğrenme süresine gelecek olursak; bu kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Her yiğidin yoğurdu yiyişi farklıdır, ortalama bir süre mevcut diyebiliriz ama bu da değişkendir. Çünkü dillere, kullandığın alana, yapmak istediğin projelere göre bu süre azalıp artar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım ve programlamada uzmanlaşmak ne kadar sürer? Yani cidden bu işten ekmek yiyecek duruma gelmek ortalama ne kadar sürer?
Hocam sana kalmış. Ben okullar açıkken çok kod yazamiyordum bilgim neredeyse çok azdi pandemi nedeniyle okullar kapaninca sürekli projemi geliştirdim ve bir arkadaşım ile beraber geliştirmeye başladık kendisini benden çok çok daha bilgiliydi ve ondan kazandığım bilgiler bana daha da kazanç sağladı. Aslında ne kadar maruz kalırsan o alanda cok daha hızlı gelisirsin.
 
"Boş iş" olarak gördüğün iş, şu anda dünyadaki kullanılan tüm sistemlerde mevcut. Bir tost makinesinin içinde bile yazılım var. Nereye gidersen git, eline ne alırsan al dorudan ya da dolaylı yolla o şeye yazılım ile bir şey katılmış olacak. Bu gelecekte daha da fazla artacak ve yazılım çok büyük bir sektör haline gelecek(şu anda geldi bile).
Niye sanki yazılım işini eleştirmişim gibi tepki verdiniz ki anlamadım? Amacım
eleştirmek değil bana göre boş iş iştir sana göre dolu. Yazılım bana kalırsa zor ve ciddi zaman alacağını düşünüyorum. Herkesin öyle kolay kolay birden başlayıp çözebileceği bir iş değil gözlemlediğim kadarıyla.
Yazılım dünyada heryer de mevcut olduğunu bende biliyorum. 🙂
 

Geri
Yukarı