Yazılım vs. Astronomi

  • Konuyu başlatan 682784
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1.457

682784

Hectopat
Katılım
16 Ocak 2022
Mesajlar
5.736
Makaleler
6
Çözümler
27
Merhaba, bu aralar kafamı kurcalayan bir şeyden bahsetmek istiyorum. Öncelikle aktif olarak yazılımla uğraşıyorum. Web Programlama alanında kendimi geliştirmeye çalışıyorum, artı olarak ara ara Arduino ile birlikte bir şeyler yapıyorum. Kısaca yaptıklarımdan zevk alıyorum. Bundan birkaç hafta önceye kadar okulum bittiğinde kariyerimi yazılım üzerinde oluşturmak istiyordum. Şimdi ise kafam biraz karışmış durumda. Bir süredir bilim, astronomi, felsefe gibi alanlara ciddi şekilde ilgim arttı. Bu ilgim sayesinde artık mantık çerçevesinde yorumlar yapabiliyorum aynı şekilde düşüncelerim vs. değişiyor. Daha önce adını duymadığım şeyler hakkında bilgi sahibi oldum lakin tüm bunların arasında astronomi bana çok çok farklı geliyor. İçinde yaşadığımız evreni anlamak ve keşfetmek içimde garip bir duygu oluşturuyor. Astronomi benim için artık sadece bir hobi değil, bir tutku haline geldi. İzafiyet, Görelilik, Sicim, Kuantum mekaniği gibi pek çok teorinin mantığını öğrendim. Bundan sonra ise ne yapacağımı bilmiyorum. Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz? Yazılım ile ilgilenip sürekli PC başında bir şeyler yazmak mı yoksa uzay bilimi okuyup %90 işsiz kalmayı göze alır mıydınız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Para kazanmak istiyorsan falcılık hariç Astronomi alanında Türkiye'de para kazanabileceğini pek sanmıyorum. Bence yazılım alanında geliştir kendini diyeceğim ama sokaktaki her 10 kişiden 7'si yazılımcı olmak istiyor artık, bu alanda da yığılma var.
 
Para kazanmak istiyorsan falcılık hariç Astronomi alanında Türkiye'de para kazanabileceğini pek sanmıyorum. Bence yazılım alanında geliştir kendini diyeceğim ama sokaktaki her 10 kişiden 7'si yazılımcı olmak istiyor artık, bu alanda da yığılma var.
Hocam siz astronomi ve astrolojiyi karıştırdınız sanırım.
 
Akademisyen bile olmak kesin olmadığı için bu kadar risk almak galiba mantıklı olmaz. Yine PC yolları gözüktü.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı