kimkitsuragi
Femtopat

Daha fazla  

lise 11. sınıf öğrencisiyim elektrik elektronik bölümü okuyorum. üniversitede okuyacağım bölüm hakkında kafam çok karışık. yazılım/bilgisayar müh. istiyorum fakat yapay zekanın gelecekte daha çok gelişmesiyle bu sektörde sorun yaşayabilirmiyim işsiz kalabilirmiyim düşüncesi beni çok korkutuyor. uzay havacılık düşünüyorum fakat türkiyede uzay sektörünün gelişmediğininde farkındayım fakat bunda 6-7 yıl sonra sanırsam gelişecektir fakat hala bi korku var şahsen içimde. onun dışında ise elektrik elektronik bölümünden devam etmek istemiyorum çünkü çokta ilgimi çekmeyen bi bölüm bir kaç şey dışında ilgim yok yani, ama iş imkanları ve mesleğin geleceği ve iş bulma hızı beni çok etkiliyor bu konuda maaşıda kötü değil gibi duruyor. öte yandan sayısalım o kadar iyi değil. fakat geliştirebilirim sayısalımı. ama sözel okursam eminimki derece yapıp çok güzel okullarda okuyabilirim bu konudada sinema televizyon bölümü düşünüyorum ama bu bölümde işsiz kalma ihtimali ve torpil çok var diyorlar. kısacası kafam çok karışık siz ne önerirsiniz bu konu hakkında. istediğim mesleği seçip hayallerimin peşinden gitmekmi yoksa türkiye şartlarına uygun bi bakış açısıyla bakıp türkiyede iş yapabilecek yerlere yönelmekmi mantıklı olur