Yazılım ya da bilgisayar mühendisliği okunur mu?

Hocam yapay zeka kendi kendini yazip dunyayi fethedebilecek kivama gelene kadar onu gelistirmesi gereken yazilimcilar olucak. Eskiden 100 kisi lazimsa suan 30 kisi lazim olucak. Belki 10 kisi bile. Ama siz isimizi saglama alalim diyorsaniz en mantiklisi ileriye donuk bir meslek secmek dediginiz gibi havacilik sanayi guncel gelismekte olan bir dal ayni sekilde isini sevip ozenerek yapan bir yazilimci icin de yazilim onu acik bir dal. Is sizde bitiyor ne yaparsaniz yapin, kaliteli olmak lazim boyle seyleri dusunme geregi duymamak icin.
yazılımın ilgimi çeken kısmı oyun kısmı aslında oyun geliştiriciliği gerçekten isterdim. onun dışında evden çalışma imkanıda dikkatimi çekiyor. bilgisayar kullanmayı ve kod yazmayıda seviyorum. ama uzay havacılığada ilgim var ve gerçekten keyifli bi iş bence maaş konusuna çok bakmadım sorunda değil zaten uzay havacılık gerçekten istediğim bi meslek ama dediğim gibi yazılımın en iyi tarafı bence evden çalışabilmek ve girişimcilik yapabilmek

onun dışında evden çalışma imkanıda dikkatimi çekiyor.
Öyle bir imkan kalmadı. Tüm firmalar ofise döndü. Trendyol dahil. Şu an maslağa iş saatlerinde 300 bin kişi aynı anda göç ediyor.

İşte tam olarak bu yüzden hiçbir sektörün güncel dinamiklerini bilmeden seçim yapmamak lazım

Ofise git-gel bir iş yapacağımı bilseydim açıkçası eve iş götüremeyeceğim bir iş seçerdim öte yandan, yaptığım mesai kayıt altında değil, maaşım aynı

Öyle bir imkan kalmadı. Tüm firmalar ofise döndü. Trendyol dahil. Şu an maslağa iş saatlerinde 300 bin kişi aynı anda göç ediyor.

İşte tam olarak bu yüzden hiçbir sektörün güncel dinamiklerini bilmeden seçim yapmamak lazım

Ofise git-gel bir iş yapacağımı bilseydim açıkçası eve iş götüremeyeceğim bir iş seçerdim öte yandan, yaptığım mesai kayıt altında değil, maaşım aynı
peki oyun geliştiriciliği hakkında ne düşünüyorsunuz?veya yazılımcı birisi kendi dükkanını açabilirmi

peki oyun geliştiriciliği hakkında ne düşünüyorsunuz?veya yazılımcı birisi kendi dükkanını açabilirmi
Dükkan konusunda bilgim yok. İnternet kafe falan açıp bilgisayar tamiri yapıyorlar, kimse buna engel oluyor mu emin değilim.

Oyun sektörü Türkiyede genişliyor bence geleceği olabilir, oyun yapmak çok fazla uzmanlaşılması gerekilen konusu olan çok disiplinli bir alan. İlk boş vaktimde de yapmayı düşündüğüm bir şey. Herkes web developer olmak istedi ve oldu, yıllardır herkes oyun yapmak ister ve herkes yapamaz. İşin handikapı muhtemelen Türkiyede binlerce oyun firması olmaz, yurt dışındakiler kendi şehrindeki üniversitelerden çalışan temin eder dolayısıyla iyi bir fikirle oyun çıkartıp turnayı gözünden vurmak dışında pek şansın olmaz.

React yazan birkaç milyon kişiden biri olmaktan iyi midir? muhtemelen evet

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı