Bende C# ile yazılıma giriş yaptım, korkarak başladım ama çokta zor değilmiş. Önce kendinize bir dip belirleyin, sonra Visual Studio gibi bir kod editörü yükleyip öğrenmeye başlayın. Ne kadar çabuk başlarsanız o kadar iyi.
Yazım şekilleri farklılıkları, farklı amaçlara yönelik olmaları, farklı kütüphanelere sahip olmaları gibi bir çok etmen bulunuyor. Ek olarak HTML bir dil değildir.
Kitabın içeriğini bilmiyorum fakat dediğim gibi, kitaptan okuyarak bir şeyler yapamazsınız. Kitap sadece sizin için ek bir kaynak olur, gerçekten bir şeyleri uygulamaya dökmek istiyorsanız pratik gerek.
Amacına göre seçmek daha mantıklı. HTML için Yakın Kampüs YouTube kanalını öneririm. Ama yazılım devamlılık ister en azından öğrenmek için ders çalışmak gibi. Eski defterin varsa ister onu ya da kırtasiyeden bir defter alıp değişkenlerin ne işe yaradığını not alınki unuttuğunuz zaman direkt oradan bakın. Ama sıfırdan hiç bilmeyerek başlayacaksan en azından mantık oturması için Python veya HTML öğrenmeni tavsiye ederim. Kitap almak istersen ben almadım hiç bilmiyorum ama ilk defa yazılıma başlayacaksan YouTube'da yazılım nedir videolarını izleyerek bilgi topla ve hangi dili öğrenmek istediğine karar ver. Mesela ben de bıraktığım C#'a geri başlaycağım neden oyun yapmak için. Yani kendin bulmalısın bence kodlama dilini.
Amacına göre seçmek daha mantıklı. HTML için Yakın Kampüs YouTube kanalını öneririm. Ama yazılım devamlılık ister en azından öğrenmek için ders çalışmak gibi. Eski defterin varsa ister onu ya da kırtasiyeden bir defter alıp değişkenlerin ne işe yaradığını not alınki unuttuğunuz zaman direkt oradan bakın. Ama sıfırdan hiç bilmeyerek başlayacaksan en azından mantık oturması için Python veya HTML öğrenmeni tavsiye ederim. Kitap almak istersen ben almadım hiç bilmiyorum ama ilk defa yazılıma başlayacaksan YouTube'da yazılım nedir videolarını izleyerek bilgi topla ve hangi dili öğrenmek istediğine karar ver. Mesela ben de bıraktığım C#'a geri başlaycağım neden oyun yapmak için. Yani kendin bulmalısın bence kodlama dilini.
Python'dan oyun yapılmıyor diye biliyorum. Ama Java var oyun yapabilmek için. Aynı zamanda Java'yla uygulamada yapabilirsin. Ama Java ve JavaScript farklı diller yanlış dersi izleme sakın. Onun dışında C++ var ama başlangıç için C++ nasıl olur bilmem. Yine tercih sana kalır sen bence ilk önce bilgi topla. Ben en bilinenleri söyledim sizlere.