Yazılıma başlamak

Peki bazıları HTML bazıları PYHTON falan diyor bunlar nedir. Sonuçta aynı kodları kullanmıyor muyuz?
Yazım şekilleri farklılıkları, farklı amaçlara yönelik olmaları, farklı kütüphanelere sahip olmaları gibi bir çok etmen bulunuyor. Ek olarak HTML bir dil değildir.

Peki bazıları HTML bazıları pyhton falan diyor bunlar nedir? Sonuçta aynı kodları kullanmıyor muyuz?

Hepsinin mantığı benzerdir fakat kodları farklıdır. Yazılımın birçok dalı vardır, sizin Python veya C#'dan başlamanız iyi olur temel açısından.

Ben ilk yazılımıma 11 yaşımda Microsoft small Basic ile başlamıştım, ardından HTML sonra CSS sonra JS şimdi de Python öğreniyorum.

Hepsinin mantığı benzerdir fakat kodları farklıdır. Yazılımın birçok dalı vardır, sizin Python veya C#'dan başlamanız iyi olur temel açısından.
Peki bu kitap nedir? Sadece Kodlama nedir gibi şeyleri mi öğretiyor.

Amacına göre seçmek daha mantıklı. HTML için Yakın Kampüs YouTube kanalını öneririm. Ama yazılım devamlılık ister en azından öğrenmek için ders çalışmak gibi. Eski defterin varsa ister onu ya da kırtasiyeden bir defter alıp değişkenlerin ne işe yaradığını not alınki unuttuğunuz zaman direkt oradan bakın. Ama sıfırdan hiç bilmeyerek başlayacaksan en azından mantık oturması için Python veya HTML öğrenmeni tavsiye ederim. Kitap almak istersen ben almadım hiç bilmiyorum ama ilk defa yazılıma başlayacaksan YouTube'da yazılım nedir videolarını izleyerek bilgi topla ve hangi dili öğrenmek istediğine karar ver. Mesela ben de bıraktığım C#'a geri başlaycağım neden oyun yapmak için. Yani kendin bulmalısın bence kodlama dilini.

Amacına göre seçmek daha mantıklı. HTML için Yakın Kampüs YouTube kanalını öneririm. Ama yazılım devamlılık ister en azından öğrenmek için ders çalışmak gibi. Eski defterin varsa ister onu ya da kırtasiyeden bir defter alıp değişkenlerin ne işe yaradığını not alınki unuttuğunuz zaman direkt oradan bakın. Ama sıfırdan hiç bilmeyerek başlayacaksan en azından mantık oturması için Python veya HTML öğrenmeni tavsiye ederim. Kitap almak istersen ben almadım hiç bilmiyorum ama ilk defa yazılıma başlayacaksan YouTube'da yazılım nedir videolarını izleyerek bilgi topla ve hangi dili öğrenmek istediğine karar ver. Mesela ben de bıraktığım C#'a geri başlaycağım neden oyun yapmak için. Yani kendin bulmalısın bence kodlama dilini.
Peki örnek olarak oyun yapmak istiyorum ben oyunu sadece C# den mi yapabilirim yoksa pyhton danda yapılır mı?

Peki örnek olarak oyun yapmak istiyorum ben oyunu sadece C#'den mi yapabilirim yoksa pyhton danda yapılır mı?

Python'dan oyun yapılmıyor diye biliyorum. Ama Java var oyun yapabilmek için. Aynı zamanda Java'yla uygulamada yapabilirsin. Ama Java ve JavaScript farklı diller yanlış dersi izleme sakın. Onun dışında C++ var ama başlangıç için C++ nasıl olur bilmem. Yine tercih sana kalır sen bence ilk önce bilgi topla. Ben en bilinenleri söyledim sizlere.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı