Yazılıma başlangıç nasıl olmalı?

Buğra Akıllı

Hectopat
Katılım
16 Mayıs 2020
Mesajlar
310
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Nvidia RTX 3060
İ5 12100f
Asus H610-m
XPG VALOİR AİR
Cinsiyet
Erkek
Selamın aleyküm arkadaşlar, yazılıma başlamak istiyorum. Oynadığım oyunlarda plugin yapmaya doğru ilerlemek istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim?
 
Dil öğrenmeden önce "Bilgisayar nasıl çalışır, donanımlar nasıl haberleşir, işlemci kodları nasıl işler, algoritma mantığı nedir, yazılımın amacı nedir" gibi temel kavramlar ile başlayın.

Direkt olarak eksik temelle bir dile başlarsanız bir gün gelir takılır kalırsınız. O yüzden temel kavramlar ile başlayın.
 
Öncelikle yukarıdaki butonlardan "Sosyal'de ara" seçeneğine tıklayıp "Yazılıma nasıl başlamalıyım" cümlesini aratıp açılan tonlarca konuya ulaşıp başlayabilirsiniz.
 
Size şunu demem lazım.
İşlemci neslini yüksek tutun, 8 GB RAM ve üstü kullanın, C dilleri, Python dilleri ile başlayan (bence ilk C++ sonra C# ile devam edin).
Benim tavsiyem.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki, bu söylediklerinzin hepsi için ekstra bir kurs veya ders gerekir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun modları, pluginler geliştirmek için o oyunun hangi dilde ve teknolojilerde geliştirdiğine bağlı olarak değişir. En iyisi direkt programlama öğren. Üniversitelerin açık kaynaklarını kullanabilirsin. İtü, Odtü gibi yerler 1. sınıfları programlama nasıl öğretiyor oraya bak. Burada her ağızdan bir laf çıkar. Şunu öğren bunu öğren diye.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı