Yazılıma başlangıç önerileri

lastbjorNN

Hectopat
Yer
Berlin
Merhaba, çocukluğumdan beri bilgisayarla içli dışlıyım buradaki herkes gibi. Ama sadece oyun ve donanım içindi. Yakın zamanda Hollanda'ya taşınıyorum. Oradaki BT ve yazılım tarafından çok fazla personel eksiği olduğunu biliyorum. Bunu iş olarak da değil, sevdiğin iş diyebiliriz. Siber güvenlik üzerinden yürümeyi planlıyorum. ChatGPT ile hasbihal ettiğimde, Python ile başlamamı tavsiye etti. Ek olarak tavsiyeniz, ipuçlarınız varsa dinliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux'u bilmenin şart olduğunu düşünüyorum. Python ise giriş için bence çok iyi bir tercih. Gerisi zaten zamanla gelir.

BTK Akademi'de ücretsiz kurslar olduğunu duydum belki bir göz atabilirsiniz oraya da.

SQL injection ile işin 2000'li yılların başında nasıl olduğunu bir görün. Temel injection tekniklerini yoklayın ve OSI modelde Network Layer'ın ne olduğuna nasıl işlediğine ve bağlantılarına bakın. Sonrasında UDP, datagram gibi protokollerin ve iki bilgisayarın iletişimlerine bakın. Siber güvenlikle tam bağlantılı olmasa bile network kısmının ilk adımları bunlar. Bir çeşit 101 gibi.

Geri kalanında kavramlar oturunca kendiniz araştıracaksınız zaten. IP maskelemek ya da custom socketler ile istekleri değiştirmek gibi şeyler ile bilgilenirsiniz. İlk adımlara odaklanın sadece kod yazmadan.

Yabancı dilin varsa BTK Akademi'ye bakmanı önermem. Yabancı olarak ücretsiz çok çok daha iyi eğitim veren kanallar var. Misal C dilinde Microsoft'un bizzat kendi ücretsiz eğitim seti var. Örnek tabii bu. PY ile içli dışlı değilim. C ve nesne dilinde sorun varsa alabilirim tabii.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı