Yazılıma başlangıç

HopE1458

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben yeni bir laptop aldım ve lise 3'üm yazılıma temelden başlamak istiyorum. İlk olarak bana hangi dilden başlayacağımı ve nereden destek alarak öğrenebileceğimi söylerseniz sevinirim.

Arkadaşlar ben yeni bir laptop aldım ve lise 3'üm yazılıma temelden başlamak istiyorum. İlk olarak bana hangi dilden başlayacağımı ve nereden destek alarak öğrenebileceğimi söylerseniz sevinirim.
İlk olarak yazılımı neden öğrenmek istediğini seçmen gerektiğini söyleyebilirim. Yazılım bir araçtır, amaç değil. Tornavidayla çivi çakamazsın.

Bu rehber sizlere yardımcı olabilir.

Yani bende çok bilmiyorum önerin varsa her şeye açığım.
Makine öğrenmesi, yapay zeka ve veriler üzerinde çalışmak istiyorsanız: Python.

Uygulama ve oyun tasarlamak üzerinde çalışmak istiyorsanız: C, C# veya C++ (Bu diller diğerlerine göre daha zor)

Veritabanı üzerinde çalışmak istiyorsanız: SQL

Website tasarlamak istiyorsanız: Javascript, HTML ve CSS.

Sadece hobi olarak öğrenmek istiyorsanız Lua da öğrenebilirsiniz, pek kullanışlı bir dil değil fakat çabuk öğrenilir.

Web sitesi yapacaksındır, HTML temeli, CSS ile siteye şekil verip JS ile işlev kazandırırsın. Farklı bir espirisi yok. Tabii, CSS'nin mediaquery'si ve JS'nin de kütüphane gibi kütüphaneleri işin içine girmediği sürece.
Web uygulaması yapacaksındır, PHP temelidir, Python da iş görür, Perl de olur ve Microsoft'un NET mi ne öyle bir şeyi vardı, onunla da olur. Akıl sağlığını kaybetmek sorun değilse C ile bile yaparsın.
Masaüstü program yapacaksan, Python en çerezi, Tkinter import et tamamdır. QT ile Windows Forms gibi sürükle bırak arayüz tasarlayabilirsin. C# ile falan da yapılıyor da, bu kategori pek benim ilgi alanımda olmadığından eksik değinmek istemiyorum.
Çip programlayacaksan tek yol C. Diğer ne alternatif dil varsa çöp, yavaş, hobi uğruna yaratılmış boşa vakit kayıpları. Çip programlarken de işlere level atlatmak istersen Assembly kullanabilirsin.
Bir de verinin saklanması kaldı. Excel gibi tablolarda saklamak için MySQL, MariaDB, PostegreSQL kullanabilirsin. Microsoft'un da bu konuda bir şeyi var da, yine bilmiyorum.

YouTube'da "harvard CS50" diye aratirsan harvard universitesinin "yazilima giris" minvalindeki toplamda 12-13 saatlik ders videolarini izleyebilirisin. Hiçbir şey bilmiyorsan ilgini cekebilir ama bazi seylere hakimseniz caninizi sika da biliyor ama hey en azindan ben harvardan ders aldim diyebilmek icin bir sans

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı