Yazılıma C# ile başlamak mantıklı mı?

Sanırım basit uygulamalar ve internet sitesi tasarlamayı düzenlemeyi istiyorum daha çok.
(Mesaja neden 'hahaha' attığını hala anlamış değilim)
Art niyetli düşünme:) Bu kadar bilinmezlikle başladığımı farketmek komik geldi sadece bana:) O ifadeyi art niyetli kullanmıyorum ben hiç. Yanlış anlaşıldıysa kusura bakma.
 
Sanırım basit uygulamalar ve internet sitesi tasarlamayı düzenlemeyi istiyorum daha çok.
Eğer internet sitesi düzenlemek istiyorsan; şuna karar vermen lazım front mu back mi?

Front End dersen; web sitelerinin ön yüzünü kısaca kullanıcının gördüğü tüm her yeri sen yapacaksın. Tabii çok kısa bir şekilde örnekledim ama temelini anlaman için, karar vermen için yani.

Back End dersen; web sitelerinde yapılacak olan işlemlerin arka kısmıyla uğraşırsın. Çok kısa bir örnek vermek gerekirse: iletişim formuna yazılan bilgileri alıp maile iletmek için back-end kullanılır.

Front End için; HTML, CSS ve JS kesin olarak bilmen gerekli. Sonrasında benim tavsiyem vanilla olarak JS kullanman olacaktır ama klasikleşmiş olarak JS frameworkleri önerilir. Vue, Angular, React gibi frameworkleri öğrenebilirsin. Bana kalırsa vanilla JS hepsinden daha iyi.

Back End için; PHP(TR'de baya popülerdir), node.js, ASP.net gibi dilleri kullanabilirsiniz. (Back-End üzerinde ileri seviye bilgi sahibi olmadığımdan çok fazla öneri yapamayacağım ama TR için kesinlikle PHP öneririm. Şu anda TR'deki sitelerin %90'ı back-end olarka PHP kullanıyor.)
Art niyetli düşünme:) Bu kadar bilinmezlikle başladığımı farketmek komik geldi sadece bana:) O ifadeyi art niyetli kullanmıyorum ben hiç. Yanlış anlaşıldıysa kusura bakma.
Sorun değil. Art niyet değil de yardım eden birisine neden böyle bir tepki geldiğine anlam veremedim ondan yoksa emojileri takmıyorum forumdaki. :D
 
@painkiller
Efendim debriyaja basıp, vitesi 1'e takıyorsunuz ve sonra debriyajdan ayağınızı yavaş yavaş kaldırırken de hafif hafif gaz veriyorsunuz.

Yanlış konuya el attım galiba 😜😂😂
Hocam aslında anlatmak istediğim. Hayatımızda herkes, bunu yapmakta geç kaldın ya da bunu şimdi yapmak saçma gibi şeyler söyler. Sen içinden yapmak istiyorsan ve yapabileceğine inanıyorsan hiç bekleme şimdi başla.
 
@Lemi Galip hiç öyle takıntım yoktur cidden:) Hata yapmaktan ya da yaşı geçmiş, geç kalmış vs. bunlar tırı vırıdır benim için:) Yeter ki ilgimi çeksin, valla 60 yaşında bile CS:GO’da B Rush yapma ihtimalim var diyebilirim:)
 
@Vavien. ve @Ecmel hocalarım zaten yazmış.

Öncelikle ne geliştireceğinizi, hangi alanda geliştireceğinizi belirlemeniz lazım. Bu adımları geçtikten sonra X bir dil seçmeniz gerekmekte.

Konu ile alakalı olması bakımdan objektif olarak söylemek gerekirse C# başlangıç için mantıklı bir dil.
Neden derseniz C# geliştirmesi kolay, öğrenmesi kolay, geliştirici topluluğu ve dokümanları fazla olan bir dil. Bu sayede zorlandığınız veya yapamadığınız bir kısım olursa kolay şekilde destek bulabilirsiniz.

C# ile masaüstü formlar, WPF formlar, UWP uygulamalar, bulut bilişim sistemleri, mobil uygulamalar, oyunlar, eklentiler, araçlar gibi daha aklınıza gelecek tonla şeyi yapmak mümkündür.

Daha gelişmiş işlemler yapmak istiyorsanız NuGet paketlerini kullanabilirsiniz. Bu sayede daha görsel ağırlıklı işler yapabilirsiniz.
Ek olarak açık kaynak projelerin DLL dosyalarını projenizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

C#, C ailesinin bir üyesi olduğu için hesaplama işlemlerinde ve Windows işletim sistemi için biçilmiş kaftan.

Ek olarak; XML, JSON, MySQL, Microsoft Access gibi veri yönetim hizmetlerini kolay şekilde yönetmenizi ve kullanmanızı sağlar.

Bir sevdiğim hocamın bilgisine göre; 99999'a kadar olan asal sayıları hesaplatmış. Sonuç olarak;
  • Python: 1 dakika 6 saniye.
  • C++: 2 saniye.
  • C# ise C++'a yakın bir sonuç çıkaracaktır.
Yani kısacası C# başlangıç ve ilerleyen zamanlarda dil değiştirme durumu söz konusu olduğu zaman (mesela C++ diline geçme durumu) çok rahat etmenizi ve devamlılığınızı sağlayacak bir dil.

İyi çalışmalar.
 
C++'ı atladım ben ama. Ya da atladım mı yoksa sonra mı gelecek yani belli bir öğrenme sırası var mı bilmiyorum açıkçası:) şu an çok Basic başladım zaten. Form yazma, bilgi alma, bakiye hesabı gibi şeyler.

Şöyle diyeyim dostum sana bir süre boyunca C# ile gidilebir ama sonradan C# ile yapılacak şeyler kısıtlı kalıyor bilmiyorum bu winformların kötü yanı mı yoksa C'nin mi fikrim yok ama aksine C++ ile daha fazla şey yapılabiliyor oyunlar için DirectX, OpenGL'i Vulkan bandında GUI'ler vs.
 
Galiba JavaScript'le exe yapacağını sanıyor arkadaş :D
Niye yapamaz mı? JS frameworklerini duydun mu daha önce? Electron'dan haberin var mı? Niye emin olmadığınız konularda böyle gülünç şeyler yazıyorsunuz?

Ben C# ile başladım ama kolay bir dil. Bir süre sonra yetmiyor. Ben de C++ ile başlamadım diye pişmanım.
C# size hangi konuda yetmedi?
 

Geri
Yukarı