Rehber Yazılıma nasıl başlamalıyız?

@İbrahim Zdemir ve @Ecmel acaba siz hangi alandasınız ve şu anda çalıştığınız bir yer var mı?
Ben şu anda web alanında front-end developer olarak freelancer şekilde çalışıyorum. Fakat aslında tamda freelancer sayılmaz. Çünkü ajanslarla iletişime geçmeye fırsatım olan bir ekibim var. Ajanslar sürekli bize ulaşıp teklifte bulunuyor. Devlete bile işler yapmışlığım var. Bu arada çoğu konuda belirtmişimdir ama ben daha 18 yaşındayım. Sektör hakkında tecrübe olarak @İbrahim Zdemir hocam benden daha tecrübelidir. Ben sadece yaşıma ve sektöre göre birçok projede yer almış, junior bir developerım. Fakat sürekli kendini geliştiren ve sektörü mümkün olduğunca yakından takip edip birçok senior ile görüşmeye çalışan birisiyim.

Bu arada ben çalışma ve gelişme işini anlattım ama nasıl ve nereden sertifika alabilirim bunun hakkında bilgi verir misiniz?
Ben kesinlikle global sertifikalar taraftarıyım. BTK gibi yerlerdeki sertifikalar bir işe yaramaz, sadece "var" olması için olan şeyler. Onlarla uğraşmak yerine freeCodeCamp gibi yerlerin sertifikalarıyla uğraşın. Hiç yoktan global bir sertifikanız olur.

Ben şu anda web alanında front-end developer olarak freelancer şekilde çalışıyorum. Fakat aslında tam da freelancer sayılmaz. Çünkü ajanslarla iletişime geçmeye fırsatım olan bir ekibim var. Ajanslar sürekli bize ulaşıp teklifte bulunuyor. Devlete bile işler yapmışlığım var. Bu arada çoğu konuda belirtmişimdir ama ben daha 18 yaşındayım. Sektör hakkında tecrübe olarak @İbrahim Zdemir hocam benden daha tecrübelidir. Ben sadece yaşıma ve sektöre göre birçok projede yer almış, junior bir developerım. Fakat sürekli kendini geliştiren ve sektörü mümkün olduğunca yakından takip edip birçok senior ile görüşmeye çalışan birisiyim.

Ben kesinlikle global sertifikalar taraftarıyım. BTK gibi yerlerdeki sertifikalar bir işe yaramaz, sadece "var" olması için olan şeyler. Onlarla uğraşmak yerine freeCodeCamp gibi yerlerin sertifikalarıyla uğraşın. Hiç yoktan global bir sertifikanız olur.
Zaten ben de ondan belirttim. Yani kurs bitiminde verilen sertifika motive eder diye düşünerek ekledim. Bu arada aramızda pek yaş farkı yok :D.
Ama ben bunu anlattım da Python öğrendim. Şimdi yeni bir dile başlamak istiyorum. Python bana pek bir iş sağlamadı 1 yılda. Freelancer olarak ilan koydum ama 1 iş anca geldi ben de bıraktım ve ekibi dağıttım. Şimdi ise aynı ekip ne öğrenelim diye düşünüyoruz derin araştırma sürecindeyiz.

@oguzhansr40 Web ve mobil alanda şu anda oldukça fazla imkan var. Buna uygun bir eğitim alabilirsiniz. Marketing işlerini iyi yapabilecek bir ekibe sahipseniz mobil alanda çok iyi başarılar elde edersiniz hatta.

Bu arada yanlış hatırlamıyorsam. @İbrahim Zdemir hocam gömülü sistemler üzerine çalışıyor. Drone, İHA gibi projeleri var. Bunlarla ilgili konular açıyor.

@oguzhansr40 Web ve mobil alanda şu anda oldukça fazla imkan var. Buna uygun bir eğitim alabilirsiniz. Marketing işlerini iyi yapabilecek bir ekibe sahipseniz mobil alanda çok iyi başarılar elde edersiniz hatta.
Yani aramızda yapacak birileri var ama o kadar iyi yapamaz o da.

@Dr.ıssacKleiner Herkes istediği sözü belirtebilir. Bir soru sormuşsun, biz de cevaplamışız. Neden söylediğimizi de açıklamışız, burada sorun ne ki? Ayrıca bunu diyerek neye "yalakalık" yapıyoruz?

Senin fikirlerine uymuyorsa sözleri almak zorunda değilsin. Bir şey doğruysa ve insanlar söylüyorsa neden söylenmemesini istersin ki?
Hocam arkadaş anladığım kadarıyla bir klişeden bahsediyor; Eğer bir şeyi para için yapıyorsan başarılı olamazsın.

Anlık olarak söylediğim şey etrafımdaki herkes ve gördüklerim herkes aynı sözü söylediği icin yalaka dedim sana veya başka birine değil genel olarak ben böyle görüyorum doğruda olabilir yanlışta, yanlışta demiyorum sadece bu sözden prim kasanlara icin dedim.

Yani demek istediğim. Sırf para var diye girme isteyerek gir. Zaten isteyerek yaparsan ve gelişirsen iyi bir yere gelip para kazanırsın. Bu arada ceza yediğim için cevaplayamadım kusura bakma.

Evet ben kendi adıma konuştum zaten. Yani Python kolay bir dil. Öncelikle zor bir dil öğrenip kolaya dönmek bence daha iyi.
Hocam bence kolaydan zora gitmek daha mantıklı. Aslında sizin görüşünüzü destekliyordum ben de ama şu an bu fikir daha yatkın geliyor.
Python yerine hangisiyle başlamayı tavsiye edersiniz?

Hocam bence kolaydan zora gitmek daha mantıklı. Aslında sizin görüşünüzü destekliyordum ben de ama şu an bu fikir daha yatkın geliyor.
Python yerine hangisiyle başlamayı tavsiye edersiniz?
Yani ben kendim 0'dan başlayacak olsam C++ derim ama kolaydan başlamak istersen Python olur. Önce sen alanını belirledin mi?

Yani ben kendim 0'dan başlayacak olsam C++ derim ama kolaydan başlamak istersen Python olur. Önce sen alanını belirledin mi?
Alan belirlemedim tam olarak. O yüzden bir başlayayım da. Çünkü zaten yeterince öğrenince istediğin dile geçebiliyorsun. Hem kendimi keşfederim.

Hocam sizinki de ayrı bir fanteziymiş.🤣
Ortaokuldayken ben de C++ düşünüyordum. Nasip olmadı. Şimdi fikrim değişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı