Yazılıma nasıl başlanır?

Daha önce yazılım ile pek de alakası olmayan, kısaca "Sanal Sunucu" diyebileceğim iş alanında dedicated makinelere basit hazır paket kurulumları yaptım. Bunu söyleme sebebim de bilgisayar ile ne kadar alakam olduğunu az çok çıkarım yapabilmeniz. Çok bilgisayar kullanırım yazılım öğrenmek istiyorum. Şu anda yaptığım işte ömrümü geçirmek istemediğim için yazılım alanında kendimi geliştirip Freelancer olup evden web sitesi kodlayıp hatta kendimi çok geliştirebilirsem daha da yazılım dili öğrenip(Phyton, C++ vs...) büyük firmalarda bile çalışmak isterim. Tek sorum daha önce yazılım veya kodlama geçmişim yok(herhangi alakalı bir bölümden de mezun değilim). Malum artık her şeyi de internetten öğrenebildiğimiz için linkteki program ile başlamam doğru olacak mıdır?

Başlanma noktasını bilemem ama attığınız kurs iyi değil. Kim ne derse desin Udemy'de sıfırdan sözü ile başlayan çoğu şey doğru değildir veya kaliteli değildir. Pazarlama hilesidir. Ek olarak da bu kursu izledim ve hiç memnun değilim. Web geliştiriciliğinden de soğuttu üstüne üstlük.

@Berkay Davas yardımcı olabilir.

Açarsın bir metin dosyasını, ismini yazar sonuna ''.py" eklersin. İçine de şunu yazarsın.

Kod:
print("Yazılıma başladım")

Bunun adı başlamaktır. Nasıl öğrenebilirimin cevabını da siz verebilirsiniz. Hangi öğrenme metodu kafanıza uyarsa öyle çalışırsınız. Video ile olur. Kitap okuyarak olur. Hepsi yardımcı oluyor.

Merhaba, web tabanlı yazılım geliştirme konusunda "üniversitelerin ilgili fakültelerinden bağımsız" branşlaşmak ve uzmanlaşmak istiyorsanız:
1. HTML-CSS Giriş ve ileri düzey tamamlayın.
2. Javascript ve JS kütüphanelerini öğrenin.
3. Javascript ile nesne yönelimli programlamaya giriş ve ileri düzey tamamlayın.
4. Başta PHP ve ASP.NET olmak üzere bu iki dile de giriş seviyesinde başlayın. İkisini de ayrı ayrı çalışın, orta düzey ve ileri düzeye gelmeniz yaklaşık minimum 1.5 senenizi alır.
5. Bu dillerde geliştirme yaparken Framework yapılarını ve MVC yapılarını öğrenin.
6. Backend Python veya Ruby işlerine girmeden önce kesinlikle veritabanı öğrenin. MYSQL veya MSSQL tam olarak hakim olmanız gerekiyor.
7. Konu ne olursa olsun; Ajax ve Json data tiplerinde API geliştirme üzerine başlangıç ve ileri düzeye kadar tamamlayın.

Yaklaşık 16 yıldır web tabanlı programlama alanında çalışıyorum. Son 3 yılda 60'dan fazla e-ticaret yazdım, tavsiyem bu alanda uzmanlaşın.

Merhaba, web tabanlı yazılım geliştirme konusunda "üniversitelerin ilgili fakültelerinden bağımsız" branşlaşmak ve uzmanlaşmak istiyorsanız:
1. HTML-CSS Giriş ve ileri düzey tamamlayın.
2. Javascript ve JS kütüphanelerini öğrenin.
3. Javascript ile nesne yönelimli programlamaya giriş ve ileri düzey tamamlayın.
4. Başta PHP ve ASP.NET olmak üzere bu iki dile de giriş seviyesinde başlayın. İkisini de ayrı ayrı çalışın, orta düzey ve ileri düzeye gelmeniz yaklaşık minimum 1.5 senenizi alır.
5. Bu dillerde geliştirme yaparken Framework yapılarını ve MVC yapılarını öğrenin.
6. Backend Python veya Ruby işlerine girmeden önce kesinlikle veritabanı öğrenin. MYSQL veya MSSQL tam olarak hakim olmanız gerekiyor.
7. Konu ne olursa olsun; Ajax ve Json data tiplerinde API geliştirme üzerine başlangıç ve ileri düzeye kadar tamamlayın.

Yaklaşık 16 yıldır web tabanlı programlama alanında çalışıyorum. Son 3 yılda 60'dan fazla e-ticaret yazdım, tavsiyem bu alanda uzmanlaşın.
Belki adam oyun geliştirici olur.

Artık yazılıma nasıl başlarım temalı konuların amacının gerçekten öğrenmek değil de dikkat çekmek olduğunu düşünüyorum. Google'ye yazsan, en az 10.000 forumda aynı konu açılmıştır ve hepsinin cevabı aynı. Yazılıma başlamak istiyorsan önce sorularının cevaplarını etkili bir şekilde öğrenmeyi bilmen gerekir, yani bir nevi öğrenmeyi öğrenmek. Gerçekten zor bir şey yok, herhangi bir sayfayı aç, ne yapmak istediğine karar ver, gerekli programı indir ve yazmaya başla. Kusura bakmayın ama bu konu başlıklarını görmekten midem bulandı artık.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı