Yazılıma nasıl başlanmalı?

lunaevultis

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, yazılıma yeni başlıyorum ve Python ile başladım fakat nereyi takip etmeliyim bilmiyorum kafam allak bullak. Önerisi olan? Ayrıca oyun tasarımı alanında ilerlemeyi düşünüyorum sizce yaptığım şey doğru mu?

Oyun tasarımı için Python yerine C# gibi dilleri öğrenip bir oyun motorunu kullanmayı öğrenmeniz daha doğru olacaktır ancak bu dediğim masaüstü geliştirme için geçerlidir. Kaynak olarak ücretsiz olan YouTube veya paralı ve daha müfredata bağlı olan Udemy'yi kullanmanızı tavsiye edebilirim.

Merhaba, yazılıma yeni başlıyorum ve Python ile başladım fakat nereyi takip etmeliyim bilmiyorum kafam allak bullak. Önerisi olan? Ayrıca oyun tasarımı alanında ilerlemeyi düşünüyorum sizce yaptığım şey doğru mu?

Yazılım mühendisliği öğrencisi olarak yazıyorum çoğu dilde aynı şeyler var fakat yazımı yani syntax farklı. Bir dili tamamen öğren. Diğer dilleri öğrenmen çocuk oyuncağı oluyor.

Oyun geliştiriceksen iyi diyebileceğim 2 motor var Unity veya UnrealEngine kullanabilirsin.

Programlama dili bilmeden de oyun geliştirebilirsin amabilirsen daha iyi olur. UE, C++ kullanıyor. Ya da Blueprint kullanabilirsin.

Teşekkür ederim :) Bölümünüz yazılım diye şunu da sormak istiyorum da yanlış anlaşılmasını istemem. Nitelikli bir yerde okumakla herhangi bir üniversite arasında okumanın aşırı bir farkı oluyor mu? Çünkü bu sene belki 2 yıllık olarak da bir yer tercih edebilirim.

Üniversite düşüncen var mı?
Evet düşünüyorum hatta seneye mezuna kalabilirim bile o kadar kesinleştirdim.

Teşekkür ederim :) Bölümünüz yazılım diye şunu da sormak istiyorum da yanlış anlaşılmasını istemem. Nitelikli bir yerde okumakla herhangi bir üniversite arasında okumanın aşırı bir farkı oluyor mu? Çünkü bu sene belki 2 yıllık olarak da bir yer tercih edebilirim.
Attığım videoyu izlersen anlarsın. İleri safhalarında var zaten ne demek istediğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı