Yazılıma nasıl çalışılabilir?

732017

Decipat
Merhaba 11. sınıfa gidiyorum. Yazılım için bir meslek lisesinin bilişim bölümünü tercih ettim.
Ancak keşke daha nitelikli bir okula gitseydim dedim, ama hala bu okuldayım. Öğretmenler çok ama çok kötü. Yani hocalar da konuyu bilmiyor anlatmaya çalışıyor. Derste Reels izliyor derse bile bakmıyor. Şikayet edeceğim az kaldı.

Her neyse işte ben bu sene 11. sınıfs geçtim ancak oyundan kafamı alamıyorum. Aslında oyundan değil de okul yeni açıldı biraz alışmaya çalıştım eylül ayında. Artık ekim oldu çalışmalara başlamam gerek. Ancak hangi dile çalışsam bilmiyorum.
9. sınıfta Python gördük o da yarım yumalak bir şey idi.
10. Sınıfta C# gördük o da temel seviye.
11. Sınıfta şu an HTML, Photoshop ve PHP dersi görüyorum(görmeye çalışıyorum).

Şu ana kadar hiçbir dilde çok ilerlemedik hep temelde kaldık. Şu an ben hangi dili öğrenmem gerek? Nasıl çalışmalıyım? Not mu tutmalıyım?

Tabii ki not tutman yararına olacaktır. Bir alan seç ve oradan ilerle web, mobil, oyun, veri, yapay zeka gibisinden sonra da o alanla ilgili dilleri araştır öğren. Zaten bunun okuluna gidiyorsun temelin vardır diye düşünüyorum.

Algoritmalar veri yapıları vs vs gibisinden. Oturup çalışacaksın. Youtube, Udemy, BTK akademi gibi yerlerden ders alacaksın. bootcamplere katılmanı öneririm bu sana hem çevre hemde bilgi olarak çok şeyler katacaktır. Vardı benim de yazılım dersi alıp da anlamıyorum diyen arkadaşlarım. Ne yapacaklarını bilmedikleri için derlerdi onu onlar anlamsa da ben onların neden öyle dediklerini anlardım.

Alan seçip o alan üzerinden ilerleyeceksin. Projeler geliştir, açık kaynak projelere destek ver/katıl. Bu çok ama çok yararına olacaktır. LeetCode gibi yerlerden sorular çöz. bu da çok yararına olacaktır. Oturup ders çalışır gibi çalışacaksın. Çok memnun değilsen okulunu değiştirebilirsin okul çok önemli bir rol oynuyor bu alanda.

Merhaba 11. sınıfa gidiyorum. Yazılım için bir meslek lisesinin bilişim bölümünü tercih ettim.
Ancak keşke daha nitelikli bir okula gitseydim dedim, ama hala bu okuldayım. Öğretmenler çok ama çok kötü. Yani hocalar da konuyu bilmiyor anlatmaya çalışıyor. Derste Reels izliyor derse bile bakmıyor. Şikayet edeceğim az kaldı.

Her neyse işte ben bu sene 11. sınıfs geçtim ancak oyundan kafamı alamıyorum. Aslında oyundan değil de okul yeni açıldı biraz alışmaya çalıştım eylül ayında. Artık ekim oldu çalışmalara başlamam gerek. Ancak hangi dile çalışsam bilmiyorum.
9. sınıfta Python gördük o da yarım yumalak bir şey idi.
10. sınıfta C# gördük o da temel seviye.
11. sınıfta şu an HTML, Photoshop ve PHP dersi görüyorum(görmeye çalışıyorum).

Şu ana kadar hiçbir dilde çok ilerlemedik hep temelde kaldık. Şu an ben hangi dili öğrenmem gerek? Nasıl çalışmalıyım? Not mu tutmalıyım?

Aynısını yaşıyorum HTML'den tekrarlara başla geçmeye bak. Örnek yapa yapa.

Saglam bir universitenin bilgisayar bolumune yerlesmeye calis. 11. sinif ogrencinin kendisi icin yapabilecegi en mantikli sey bu olacaktir.

Oturup Python ya da HTML syntaxi calismanin bu seviyede anlami yok. Universitede sistematik ve kontrollu sekilde ogretilecek bilginin yaninda kisinin kendi kendine online ortamlarda ve random insanlardan alacagi video kurslarla alacagi seyin esamesi okunmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı