Yazılıma nasıl ve nereden başlanabilir?

Muhammed099

Picopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi sosyaller. Boş zamanlarımda yazılım ile uğraşmak istiyorum, nereden başlamalıyım? Elimde M2 MacBook var.

Öncelikle iyi sosyaller. Boş zamanlarımda yazılım ile uğraşmak istiyorum, nereden başlamalıyım? Elimde M2 MacBook var.

BTK Akademi'nin kursları var oradan ders alabilirsiniz ücretsiz olarak. Ayrıca oradan bende ders alıyorum. YouTube'dan video izleyebilirsin. Benim önerim Python veya HTML ile yazılıma başla.

Öncelikle iyi Sosyaller. Boş zamanlarımda yazılım ile uğraşmak istiyorum, nereden başlamalıyım? Elimde M2 MacBook var.
Eğer web developer olmak istiyorsan HTML ile başla sonra CSS tabii Bootstrap kullanacaksın çok önemli sonra JavaScript'e kayarsın.

Öncelikle ilgi alanını belirle ne tür programlar yapmak senin ilgini çeker bunları düşün. Sonrasında küçük bir araştırmayla kafandaki projeyi hangi yazılım dili ile yapabileceğini, o yazılım dilinin mantığını, temellerini öğrenmek için kücük projelerle işe başla. Hesap makinesi yapmak için işlem operatörlerin koşullara göre çalışma mantığını öğrenmeye başlamak gibi düşünebilirsin. Sonrasında mantığı kavradıktan sonra asıl heves ettiğin projeye yönelip hem yaparak hem öğrenerek ilerlemen daha verimli olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı