Yazılıma Nereden Başlamalı?

2D oyun ile ilgileniyorsanız C# kesinlikle(3D oyunlarda da geçerli(oyun motoru olarak Unity kullanıyorsanız tabii)(Unreal Engine kullanıyorsanız C++ öğrenmeniz gerekmekte)).

Elinize sağlık, şöyle bir durum var ki buradaki diller görecelidir. Kişi kendini bir alanda geliştirebilir. Buradaki diller ise evrensel en çok kullanılan diller. Python özellikle söylemişsiniz, Python şu an popüler ancak dilin popüler olması onu mükemmel yapmaz. Size göre Python en iyisidir, bana göre C++.

2D oyun ile ilgileniyorsanız C# kesinlikle(3D oyunlarda da geçerli(oyun motoru olarak Unity kullanıyorsanız tabii)(Unreal Engine kullanıyorsanız C++ öğrenmeniz gerekmekte)).
Hocam peki diyelim ben C# öğrendim ve bilgili biri oldum. Peki 2 yazılım aynı anda bilinebilir mi? Bir de yine C# bilen birisiyim diyelim C#'dan C++ geçmek çok zor olur mu?

Hocam peki diyelim ben C# öğrendim ve bilgili biri oldum. Peki 2 yazılım aynı anda bilinebilir mi? Bir de yine C# bilen birisiyim diyelim C#'dan C++ geçmek çok zor olur mu?

Hiç zor olmaz, tüm C dilleri birbirine benzer, en zoru ilk dili öğrenmektir. Sonrası gelir zaten.

Sağ olun hocam. Peki 2D için YouTube dersleri veren kanallardan öneriniz var mıdır?

Hocam size samimi cevap vereceğim, 2D işlemlerden önce dili öğrenin, kavramlarını öğrenin. Sonra oyun yapmaya başlarsınız. Önce dile hakim olmalısınız.

Biraz karışık bir geçiş yaşayacaksınız C# ile C++ kodlarını karıştıracaksınız ama tekrar ederek bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz(minimum düzeyde tutarsınız).
Sağ olun hocam. Peki 2D için YouTube dersleri veren kanallardan öneriniz var mıdır?

YouTube dersleri ile ilgili bir bilgim yok ama Udemy üzerinden ders satın alıp öğrenebilirsiniz.

Hocam size samimi cevap vereceğim, 2D işlemlerden önce dili öğrenin, kavramlarını öğrenin. Sonra oyun yapmaya başlarsınız. Önce dile hakim olmalısınız.
Peki dili öğrenmek için önerebileceğiniz bir kanal var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…