Yazılıma Nereden Başlamalı?

Güzel bir yazı olmuş hocam elinize sağlık.

Yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem; ilk başta amacınız dil öğrenmek değil, programlama mantığını öğrenmek olsun. Zaten onu öğrendikten sonra dil öğrenmek o kadar da zor değil.

Hocam bende şöyle bir hastalık var.Her şeyi daha hızlı performanslı olsun diye düşük seviyeli dillerle yapmaya çalışıyorum ve çok zorlanıyorum.Mesela keylogger yapmak istedim öğrenme amaçlı python varken C++ dan ayrılamıyorum.Bu ne kadar mantıklı bir şey bu şeyden kurtulmalımıyım.

Keylogger i zaten native keyboard hook atabilecegin dilde yazmalisin. Python yanlis.

Low level dilde her sey daha performansli olmaz, IO bound isler yapiyorsan istedigin dille yaz disk peformansi belirler uygulama hizini.

Bazen de yazdigin sey basit scripttir, 30 sn beklemek koymaz insana, C++ ile yazsan kod karmasiklasacak ve OS agnostik olmayacak.

Duruma ve ise gore dil secmen mantikli her zaman.
3 sn kazanmak icin 300 satir fazla kod yazmak yanlis.

çok sağolun peki ben siber işlerle ve oyun yapmayla ilgilenmeek istiyorum kendime uygun bir dil hangisi plur

çok sağolun peki ben siber işlerle ve oyun yapmayla ilgilenmeek istiyorum kendime uygun bir dil hangisi plur

Bunlar dillerin uzerinde alanlar. Cyber sec. icin sistem, network, kriptografi vs bilmen gerekiyor. Herhangi bir scripting dilinde script yazabilmen kafi. Dil mesele degil. Bash - Python en populeri ama dedigim gibi devede kulak dil ogrenmek.

Oyun pek icinde oldugum bir alan degil. Ama onun da dil ogrenmekten cok daha fazlasi olduguna eminim. Muhtemelen oyun motoru ogrenirken dili de ogreniyorsundur hizlica.

tm teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…