Yazılıma nereden başlamalıyım?

Yeterli bir ingilizcen varsa PyCharm uygulamasını indir. Sonra YouTube'a öğrenmek istediğin dilin öğretim listesini araştır. Sonra başla. Tabii paran varsa ücretli kursta alabilirsin, o daha etkili olur bana göre.
Hocam İngilizce de öğrenmem lazım maalesef.
Yazılımı öğrenmenin birinci adımı internette arama yapmaktır.
Ne gibi hocam?
Türkçe bir yere kadar kaynak bulabilirsin. Ayrıca yurt dışında çalışman için çok önemli bir adım İngilizce öğrenmen.
Hocam İngilizce de öğreneceğim bir yandan.

Pek katılmıyorum aslında, yeterince emek harcanırsa kendi başına da başarabilir bunu.

İyi de hocam herkes birinin yardımıyla mı öğrendi bu işi? Ayrıca ben gündüz çalışıp gece geç saatlerde eve geliyor olacağım, oturup öğrenmek için uğraştıktan sonra neden olmasın?

Selam konuyu gördüm ve motivasyon olması için yorum bırakmak istedim. 26 yaşında yazılıma başladım ve yazılım sektöründe çalışanım. Asla geç değildir. Başarılar dilerim şimdiden.
Çok teşekkürler, ne gibi adımlarla ilerlediniz neler yaptınız?
Bence ilk İngilizceyi öğren. İkisini bir arada yönetmek zor olur. Kafanı hiç bulandırma derim.
Hocam en azından bir süre Türkçe kaynaklarla başlasam benim için de iyi olur diye düşündüm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Selam konuyu gördüm ve motivasyon olması için yorum bırakmak istedim. 26 yaşında yazılıma başladım ve yazılım sektöründe çalışanım. Asla geç değildir. Başarılar dilerim şimdiden.

Hocam üniversite bitirdiniz mi?

Bir önceki mesajın tam tersine tamamen kendim öğrendim aslında. Her şey bir yazılımı beğenmememle başladı ve ben bunu kendimce daha iyi yapacağım diyerek başladı. Sonrasında üzerinde çalışmak için bir projem oluşmuş oldu ve gereksinimlere göre sürekli bir şeyleri araştırdım. Bana kalırsa araştırarak öğrenmek en kalıcı öğrenme yöntemlerinden birisi. Bu yüzden eğer yazılıma gerçekten başlamayı düşünüyorsan, kendine bir proje belirlemen (özellikle detaylı ve büyük bir proje olması tavsiyem) sonrasında hiç kod bilmeyen sen bunun başına oturup yapmaya başlayacaksın. Çorap söküğü gibi gerisi bir şekilde gelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…