- Makaleler
- 49
Aklınıza takılan yer olursa etiketleyin.Bakacağım hocam.
Aklınıza takılan yer olursa etiketleyin.Bakacağım hocam.
3 yıldır yazılımcı olarak çalışıyorum. Bilge Adamdan kurs alarak oldum ben de. Ayriyetten sonrasında da Bilge Adamda da çalıştım. Hem benim dönemimdeki kursiyerleri gördüm hem benden sonraki gelen kursiyerleri gördüm. Birebir kursta dahi bir sınıfta başarılı çıkan öğrenci oranı %10. Geri kalanı “parayı verdik, yarıda bırakmak olmaz, gelelim bari” diyen tiplerdendi. Bak birebir kurslardan bahsediyorum. Hala daha birebir alan tanıdıklarım var, ayriyetten kendi imkanlarıyla internetten video izleyip de kendini geliştirmeye çalışanlar var. Bu ikinci kısımdakilerin başarılı olma oranı çok çok daha düşük. Direkt gözlemlerim bunlar. İnternette yazılım eğitimi satan kurslar yazılımı şişirdi de şişirdi herkese hayal sattı. Tek amaçları cep doldurmak. Mesai isteyen bir iş. Hobi olarak yapacağım diyorsan hiç girme hiçbir şey öğrenemezsin. Ben yazılımcı olacağım diyorsan gerçekten ve zamanının önemli bir bölümünü buna ayıracaksan o zaman bu işr başla. Aksi taktirde hüsranla sonuçlanır.İyi de hocam herkes birinin yardımıyla mı öğrendi bu işi? Ayrıca ben gündüz çalışıp gece geç saatlerde eve geliyor olacağım, oturup öğrenmek için uğraştıktan sonra neden olmasın?
Hocam arkadaş bana dememiş.Arkadaş 18 yaşında. Diğer mesajları okumadınız sanırım.
Sizin projeniz neydi hocam ilham almak isterim? Bu konu hakkında sıfır bilgiye sahibim ve gerçekten yaza doğru öğrenmek istiyorum. Ne gibi şeyler lazım? Ekipman gereksinim vs.Bir önceki mesajın tam tersine tamamen kendim öğrendim aslında. Her şey bir yazılımı beğenmememle başladı ve ben bunu kendimce daha iyi yapacağım diyerek başladı. Sonrasında üzerinde çalışmak için bir projem oluşmuş oldu ve gereksinimlere göre sürekli bir şeyleri araştırdım. Bana kalırsa araştırarak öğrenmek en kalıcı öğrenme yöntemlerinden birisi. Bu yüzden eğer yazılıma gerçekten başlamayı düşünüyorsan, kendine bir proje belirlemen (özellikle detaylı ve büyük bir proje olması tavsiyem) sonrasında hiç kod bilmeyen sen bunun başına oturup yapmaya başlayacaksın. Çorap söküğü gibi gerisi bir şekilde gelecek.
Selam konuyu gördüm ve motivasyon olması için yorum bırakmak istedim. 26 yaşında yazılıma başladım ve yazılım sektöründe çalışanım. Asla geç değildir. Başarılar dilerim şimdiden.
Hocam planım en azından sıfır olmamak koşuluyla bir fikir sahibi olacak derecede tecrübe edinmek. Eğer yapabildiğimi ve başardığımı görebilirsem daha da devam etmek isterim.3 yıldır yazılımcı olarak çalışıyorum. Bilge Adamdan kurs alarak oldum ben de. Ayriyetten sonrasında da Bilge Adamda da çalıştım. Hem benim dönemimdeki kursiyerleri gördüm hem benden sonraki gelen kursiyerleri gördüm. Birebir kursta dahi bir sınıfta başarılı çıkan öğrenci oranı %10. Geri kalanı “parayı verdik, yarıda bırakmak olmaz, gelelim bari” diyen tiplerdendi. Bak birebir kurslardan bahsediyorum. Hala daha birebir alan tanıdıklarım var, ayriyetten kendi imkanlarıyla internetten video izleyip de kendini geliştirmeye çalışanlar var. Bu ikinci kısımdakilerin başarılı olma oranı çok çok daha düşük. Direkt gözlemlerim bunlar. İnternette yazılım eğitimi satan kurslar yazılımı şişirdi de şişirdi herkese hayal sattı. Tek amaçları cep doldurmak. Mesai isteyen bir iş. Hobi olarak yapacağım diyorsan hiç girme hiçbir şey öğrenemezsin. Ben yazılımcı olacağım diyorsan gerçekten ve zamanının önemli bir bölümünü buna ayıracaksan o zaman bu işr başla. Aksi taktirde hüsranla sonuçlanır.
Zamanın olduğu bir boşlukta uzunca sohbet edebiliriz bunlar üzerine. Bir önceki mesajda hayal satıldığı konusuna katılıyorum fakat yazılım gerçekten önemli bir alan ve daha fazla kişinin bu konuda kendini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Ekipman vs. hiç bir şeye ihtiyacın yok aslında. Tabiri caiz ise tost makinasında bile kod yazabilirsin aslında. Pek haddime değil fakat tek ricam bu konuyu yaza kadar ertelememen, hatta hemen bugün-yarın başlaman.Hocam arkadaş bana dememiş.
Sizin projeniz neydi hocam ilham almak isterim? Bu konu hakkında sıfır bilgiye sahibim ve gerçekten yaza doğru öğrenmek istiyorum. Ne gibi şeyler lazım? Ekipman gereksinim vs.
Selam, kendimi geliştirme konusunda yazılım öğrenmeyi hedefledim. Yaşım 18 ve biraz geç kalmış olsam da hem bir uğraşım olsun hem de kendime bir şeyler katayım istiyorum. Öncelikle bazı sorularım var.
-Yazılımın türleri var mı?
-Hangi yazılım günümüzde en çok tercih edilmekte?
-Hangi yazılımı öğrenmeliyim ve nereden öğrenebilirim?
Hocam YKS'ye hazırlanıyorum şuan. Üniversite sınavı geçtikten sonra yapacağım ilk şeylerden birisi İngilizce, Spor ve yazılıma başlamak. Spor her zaman yapıyordum ancak bu sene sınav senesi olduğu için o da aksadı maalesef.Zamanın olduğu bir boşlukta uzunca sohbet edebiliriz bunlar üzerine. Bir önceki mesajda hayal satıldığı konusuna katılıyorum fakat yazılım gerçekten önemli bir alan ve daha fazla kişinin bu konuda kendini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Ekipman vs. hiç bir şeye ihtiyacın yok aslında. Tabiri caiz ise tost makinasında bile kod yazabilirsin aslında. Pek haddime değil fakat tek ricam bu konuyu yaza kadar ertelememen, hatta hemen bugün-yarın başlaman.
Discord adresiniz var mı hocam?Zamanın olduğu bir boşlukta uzunca sohbet edebiliriz bunlar üzerine. Bir önceki mesajda hayal satıldığı konusuna katılıyorum fakat yazılım gerçekten önemli bir alan ve daha fazla kişinin bu konuda kendini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Ekipman vs. hiç bir şeye ihtiyacın yok aslında. Tabiri caiz ise tost makinasında bile kod yazabilirsin aslında. Pek haddime değil fakat tek ricam bu konuyu yaza kadar ertelememen, hatta hemen bugün-yarın başlaman.
Selamlar, Türkiye'de ne yazık ki HR kısmında adayların çoğu eleniyor. İş sahibi olma konusunda tavsiyeler verebilecek kadar yetkin değilimdir fakat şahsi fikrim olarak söyleyecek olursam her ürünün bir alıcısı vardır. Size özgü yetenekler edinmeye bakın, atıyorum bu basit bir şahsi site bile olabilir. Çalışmayı bırakıp asla pes etmeyin. Birileri elbet yaptığını işleri fark edip size bir şekilde ulaşacaktır. Zaman ve mekan diyeyim sadeceHocam bilgisayar programcılığı okudum 23 yaşındayım kendim kurslar da izledim denedim ama çok bir şey öğrenemeim bir de kalifiyeli deneyimli eleman arıyorlar nasıl iş sahibi olabilirim sizce.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.