Yazılıma nereden başlamalıyım?

Merhaba şu anda 10. sınıfım 9. sınıftan kalan hafif bir Python bilgim var.

9. sınıftan öncede yazılıma başlama gibi bir planım vardı ama başlama fırsatım hiç olmadı. 9.sınıf aracı oldu bana sınıfta sürekli arkadaşlarıma yardımcı oluyordum hocanın verdiği programları yazmaya çalışırken bunu geliştirmek istiyorum.

lakin hem okul hem sınavlardan dolayı vakit bulamıyorum.

sizce çok mu? erken yoksa zaman ayırıp yazılıma önem vermem gerekir mi?

Hangi yazılım dilini öğrenmem daha sağlıklı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Python'dan devam et, istersen yanına Arduino da ekle. :)

Özellikle Python, Bilgisayar Mühendisliği okuyacaksan çok işine yarar.

Hoş okumasan da yarar. :)

Bu yaşta Python'a başlamış olman çok büyük bir adım. Eğer kendini geliştirirsen, seni daha da ileriye taşır.

Nesne, obje sınıflar ve pointer değişkenleri temelden ve iyi şekilde öğrenmek için C/C++ ile başlamalısınız.
Daha sonra istediğiniz alana yönelirsiniz. WEB için PHP/ Python un Django framework u veya IOS & Android mobil alana yönelebilirsiniz. Tamamen sizin tercihiniz ama düzgün temeller atabilmek için temelden düzgün öğrenmeye başlamalısınız.

Kardeşim sizleri anlıyorum aslında henüz yeterli bilgiye sahip olmadığınız için konuya nerden başlamanız gerektiğini de bilmiyorsunuz haliyle ama hiç değilse buraya sormakla iyi bir iş yaptın. :)

Soruyu hangi dili öğreneyim diye değil de, hangi alana yönelmeliyim diye sorsan, ve senin gerçekten hangi platformda neyi geliştirmek istediğini kararlaştırsan gerisi gelir zaten. İşte ondan sonra hangi dili öğreneceğin ortaya çıkar.

Sen en iyisi ne istediğini bil önce :D

Kardeşim sizleri anlıyorum aslında henüz yeterli bilgiye sahip olmadığınız için konuya nereden başlamanız gerektiğini de bilmiyorsunuz haliyle ama hiç değilse buraya sormakla iyi bir iş yaptın. :)

Soruyu hangi dili öğreneyim diye değil de, hangi alana yönelmeliyim diye sorsan, ve senin gerçekten hangi platformda neyi geliştirmek istediğini kararlaştırsan gerisi gelir zaten. İşte ondan sonra hangi dili öğreneceğin ortaya çıkar.

Sen en iyisi ne istediğini bil önce :D.
İstediğim şey oyun kodlamak olur veya Google eklentileri gibi şeyler ya da farklı amaçlarda programlar yazmak istiyorum.

İstediğim şey oyun kodlamak olur veya Google eklentileri gibi şeyler ya da farklı amaçlarda programlar yazmak istiyorum.
Oyun için C++ ve C# ağırlıklı olarak kullanılıyor.
Bahsettiğim konuları iyi öğrenmeniz gerekiyor. Zira oyun geliştirmek ile oynamak arasında dağlar kadar fark var.
Gerçekten ilgi duyarak yaparsanız başarılı olursunuz tabiki.

Bilgisayar muhendisi olacaksan oturup derslerine calis, gidebilecegin en iyi universiteye git, yabanci dil ogren ve adam gibi egitim al.
15 yasinda sagda solda kurslardan ogrendigin bilginin sana meslek hayatindaki katkisi koca bir epsilon olacak.
Ne idugu belirsiz adamlarin kendi kafalarina gore belirledigi mufredat ile para kazanma amacli yaptigi 25 liralik Turkce kurslarla bir yere gelinmez.

Zaten derslerim super, yabanci dilim cok iyi; Turkiye'nin en iyi okuluna rahat girecek durumdayim ve ekstra zamanim var bu ise diyorsan da Python'a devam edebilirsiniz.

@bitwise yanlış düşünüyorsunuz bana göre. :)

Dil öğrenirken bir kişiye bağlı kalmak zorunda değil.

Sektörde tanıdığım kişilerin ağzından, hiç sizinki gibi bir şey duymadım. :)

Hepsinin de dediği şuydu: kendi çabamla bir şeyleri başardım, dilleri öğrendim.

Cidden de öyle. :)

@bitwise yanlış düşünüyorsunuz bana göre. :)

Dil öğrenirken bir kişiye bağlı kalmak zorunda değil.

Sektörde tanıdığım kişilerin ağzından, hiç sizinki gibi bir şey duymadım. :)

Hepsinin de dediği şuydu: kendi çabamla bir şeyleri başardım, dilleri öğrendim.

Cidden de öyle. :)

Elbette kendisi ogrenecek. Kendini gelistirmeyen bizim sektorde var olamaz.

Ama problem su, egitimi ve dili yoksa kendini gelistiremez. Dil bilmeyen ve muhendislik egitimi almamis birinin saatlerce zaman harcayip ogrendigi seyi muhendis cok daha kisa surede anlar.

O yuzden derslerine calismak en mantiklisi, sonra zaten ogrenir Python bir yere kacmiyor.

@bitwise yabancı dil zaten tartışma konusu olamaz. :) Sadece Bilgisayar Müh. için değil, tüm mühendislikler için. :)

Arkadaşımız, temel Python bilgisinin olduğundan bahsetmiş. Ben de buna dayanarak dedim.

Yoksa eğitim tabiiki de önemli. Stack'den yada GitHub'dan bakarak ya da kopyala yapıştırla yapılamaz bu işler.

Ama Lise zamanları, bu tür konuları öğrenmek için uygun bir ortam, üniversite o kadar müsait olmuyor. :)

Dil bilmeyen ve muhendislik egitimi almamis birinin saatlerce zaman harcayip ogrendigi seyi muhendis cok daha kisa surede anlar.

Bu garip bir cümle olmuş, zira dediğiniz iki şeyi blmiyorsa, zaten programlama bilmiyor demektir. :)

Ama sağlam bir İngilizcesi varsa, kendini üniversite seviyesindeki öğrenciler kadar geliştireblir.

Burada kilit nokta, neyi nasıl arayacağını bilmek ve bir kaynağa takılıp kalmamaktan geliyor.

Bir de bol bol pratik yapmak gerekiyor, ki üniversitede buna pek vakit olmuyor. :)

Lise'de kendi çabalarımla Python ve C öğrendim. Oyunlara dalmak yerine, iyiki bir şeyler öğrenmişim diyorum. :)

Hâlen daha öğrenmeye devam ediyorum. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı