Rehber Yazılıma nereden başlanır?

Hangi programlama diliyle basladiginin cok anlamsiz bir soru oldugu gercegini idrak ederek.
Yazilim, %99 oranda programlama dili agnostik bir alandir.
Dil sadece bilgisayara komut verdigin basit bir aractir.
Baslangic dilini cok onemli zannediyor cogu bilgisiz insan. 2 gunde yeni dil ogrenirsin.

Burada benim bazı dilleri belirtme amacım dilin o alandaki kullanım yoğunluğu, kolaylığı ve kaynak miktarı gibi genel kriterleri karşılamasına göre yazdım yoksa kesinlikle doğru her dil ile her işlem yapılabilir ancak yapılmalı mı?

Tavsiyeniz nedir?

Rehberinize hedef kitle belirleyin ve öyle makale yazın.

Hedef kitle belli zaten makale de ne yanlış onu anlayamadım.

Eksikleri:
  1. Yazılım temeli ve mantığı yok.
  2. Hangi dil ne işe yarar yok.
  3. "Diller neden var?" yok.
  4. "Diller ile ne yapılır?" yok.
  5. "Yazılım öğrenmeye nereden başlanabilir?" yok.
Nereden başlanır yerine nasıl öğrenilir ve öğrenirken nerelere dikkat etmeli tarzı bir başlık kullansaydınız doğru olurdu.

Yani bu başlıkla konu alakasız bu başlıkta konuya giren bir insan hangi dili öğrenmeli sorusuna cevap bulmalıki yazılıma başlasın.

"Yazılıma nereden başlanır?" makalesinde dillerin amacını, hedefini, yazılım tanımı, temelini mi anlatmalıyım yani?
Hangi dilin ne işe yaradığını kısmen hangi alan için hangi dil seçilmeli şeklinde yazının sonunda belirttim zaten.
Google gibi bir kaynak varken ayrıca her konu için tek tek kaynak belirtmeyi doğru bulmuyorum şahsen.

Konu bence amacını karşılıyor, tavsiye için teşekkürler yinede.

Bir özel hoca yardımıyla öğrenmek mi daha kolay olur, yoksa internetten araştırarak mı?

Bu tamamen sizin nasıl öğrenmeye eğilimli olduğunuza kalmış bir şey kendi kendinize öğrenebilen biriyseniz yazılımın zaten en temel şeylerinden biri araştırmaktır, iki türlüde öğrenebilirsiniz.

Senin konun "yazılım öğrenmeye nereden başlanır" sorusuna cevap veriyor.
"Yazılıma nereden başlanır" tarzı temel bir soruya cevap vermiyor.

Tek veya fazla kaynak vermene gerek yok kaynaklardan bak birleştir makaleni yaz sonra son olarak en yararlı olan kaynakları eklersin.
İyi bir şey için uğraşmak zorundasın.

Kendi görüşümü belirttim hocam uzatmaya gerek yok, başlığın ya da makalenin yanlış olduğunu düşünüyorsanız konuyu rapor edin modaratörler ilgilenir.

Benim hatam.
Rehber konusuna yazinca sanki dillerin kullanim alani yokmus gibi algilanabilir olmus, halbuki tam tersi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…