Yazılıma nereden başlanır?

Ne yapmak istiyorsun? Oyun mu, web mi, masaüstü mü? Android ve iOS da geliştirebilirsin. Önce hedefini belirle, sonra hedefin için hangi dilin daha iyi olduğunu araştır. C ile web sitesi yapamazsın mesela.

Ben de bu yoruma katılıyorum. Kesinlikle ilk başta alan belirlenmeli. Ha bir göz atayım dersen de diğer dillere göre nispeten kolay ve kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşan Python bakılabilir.

Ben de bu yoruma katılıyorum. Kesinlikle ilk başta alan belirlenmeli. Ha bir göz atayım dersen de diğer dillere göre nispeten kolay ve kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşan Python bakılabilir.

Arkadaşlar amacım elimin yatkın olması diyebiliriz bir dilden başlayıp diğerine geçmemin zor olmayacağı dil hangisidir mesela.

Kim demiş? Yeterince uğraşınca onu da yaparsın. :D JS ile salt DOM kullanarak web sitesi yapılabiliyorda, C ile uğraşılınca mı yapılamayacak? C syntaxı ile yazdığın kodu HTML'e çevirecek parser yazarsın olur biter. Eninde sonunda, HTML'e dönüşecek mi yaptığın şey? Tabii ki.

Backend diyorsan, hayli hayli yapılır. Aşırı uğraştırıcı olur sadece.
Hocam haklısınız ama direkt olarak C dili ile Web sitesi yapmanı sağlayacak bir kütüphane yok (galiba 🤨) Tabi HTML koduna çevirirse çalışır ama sonuç olarak HTML kodu olarak çalışmış olur.

Ne yapmak istiyorsun? Oyun mu, Web mi, masaüstü mü? Android ve iOS da geliştirebilirsin. Önce hedefini belirle, sonra hedefin için hangi dilin daha iyi olduğunu araştır. C ile Web sitesi yapamazsın mesela.

Elimin yatkın olmasını istiyorum örneğin ileride yazılım mühendisliği için bir üniversiteye gideceğim zaman fransız kalmak istemiyorum. Ya da aklıma gelen bir oyunu basit şekilde kodlamam istiyorum yani belli bir amacım yok.

Hocam haklısınız ama direkt olarak C dili ile Web sitesi yapmanı sağlayacak bir kütüphane yok (galiba 🤨) Tabi HTML koduna çevirirse çalışır ama sonuç olarak HTML kodu olarak çalışmış olur.
Kullandığın tüm libraryler, öyle yada böyle HTML'e dönüşmüş oluyorlar. Javascript, React vs ile yazınca, HTML kodu olarak çalıştırmamış olmuyorsun. 🤷‍♂️

Elimin yatkın olmasını istiyorum örneğin ileride yazılım mühendisliği için bir üniversiteye gideceğim zaman fransız kalmak istemiyorum. Ya da aklıma gelen bir oyunu basit şekilde kodlamam istiyorum yani belli bir amacım yok.
Üniversitede, bilerek gelenler ve Fransız kalanları görmüş biri olarak söyleyeyim; Fransız kalanlar daha yüksek puanlar alıyorlardı ve daha çok proje ürettiler.

Üniversitelerde genelde C programlama ya da Python ile başlanır. Üniversitemde C programlama ile başladık. C'den sonra Python ve Java baktım biraz. Bana kalırsa bu işin mutfağı C'dir. Diğer arkadaşların da fikrini al. Bence C'den sonra diğerlerine daha rahat geçersin. (Elektrik Elektronik Mühendisliği okudum.)

Kullandığın tüm libraryler, öyle yada böyle HTML'e dönüşmüş oluyorlar. Javascript, React vs ile yazınca, HTML kodu olarak çalıştırmamış olmuyorsun. 🤷‍♂️

Üniversitede, bilerek gelenler ve Fransız kalanları görmüş biri olarak söyleyeyim; Fransız kalanlar daha yüksek puanlar alıyorlardı ve daha çok proje ürettiler.
Bizde de tam tersiydi hocam. Bilerek gelenler her zaman öndeydi.

Ne yapmak istiyorsun? Oyun mu, Web mi, masaüstü mü? Android ve iOS da geliştirebilirsin. Önce hedefini belirle, sonra hedefin için hangi dilin daha iyi olduğunu araştır. C ile Web sitesi yapamazsın mesela.

High level dilde yaptigin her seyi low level dilde de yaparsin, istisnasi yok.

Mantikli mi degil mi projeye gore degisir ama teknik olarak gayet mumkun.

Yeni baslayan birinin alan secmesine gerek yok. Ayrica ilk ogrendiginiz dile Isvicre cakisi gozuyle bakmak da yanlis. Bir dil ogreneyim her seyi yapsin kafasi dogru degil. Ilk basta bir dil araciligiyla programlamayi ve data structures kavramlarini ogreneceksiniz, o yuzden ne ile basladiginiz cok muhim degil.

High level dilde yaptigin her seyi Low level dilde de yaparsin, istisnasi yok.

Mantikli mi degil mi projeye gore degisir ama teknik olarak gayet mumkun.

Yeni baslayan birinin alan secmesine gerek yok. Ayrica ilk ogrendiginiz dile İsviçre cakisi gozuyle bakmak da yanlış. Bir dil ogreneyim her seyi yapsin kafasi dogru degil. Ilk basta bir dil araciligiyla programlamayi ve data structures kavramlarini ogreneceksiniz, o yuzden ne ile basladiginiz cok muhim degil.

C veya Python ile başlayacağım sanırım bu diller için hangi programları kullanmam lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı