Yazılıma nereden başlanır?

C veya Python ile başlayacağım sanırım bu diller için hangi programları kullanmam lazım.

Benim tavsiyem compiler ve interpreter i yukle ve direkt minimalist sekilde bir text editor uzerinden calis. VSC, Sublime ya da windows kullaniyorsan notepad++.
Terminal uzerinden kodunu calistirmayi, compile etmeyi, kutuphane yuklemeyi, sonrasinda debug etmeyi ogren. Boylelikle bir sonraki actigin konu kodu nasil calistiririm ya da x kutuphanesi bulunamadi minvalinde olmamis olur. Uzmanlastikca IDE kullanmaya baslarsin.

High level dilde yaptigin her seyi low level dilde de yaparsin, istisnasi yok.

Mantikli mi degil mi projeye gore degisir ama teknik olarak gayet mumkun.

Yeni baslayan birinin alan secmesine gerek yok. Ayrica ilk ogrendiginiz dile Isvicre cakisi gozuyle bakmak da yanlis. Bir dil ogreneyim her seyi yapsin kafasi dogru degil. Ilk basta bir dil araciligiyla programlamayi ve data structures kavramlarini ogreneceksiniz, o yuzden ne ile basladiginiz cok muhim degil.
Hocam yeri değil ama böyle çok konu açılıyor, detaylı bir rehber oluşturmayı düşünür müsünüz?

Malesef, pek ise yarayacagini dusunmuyorum. Arastiran zaten konuyu acmaz, arastirmayana da kimsenin yazdigi rehberin faydasi yok.
Açıkçası sizden bir rehberin benim dahil bir çok kişinin ufkunu açacağı kanaatindeyim. Mesela sizin bu tür tavsiyeleriniz benim çok işime yarıyor fakat parça parça bu tür konulardan okumak durumunda kalıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı