Rehber Yazılıma nereden başlanır?

Tekrar merhaba, eleştiriye cevabınız için ilave yorum ihtiyacı hissetmiyorum, zaten fikrimi uzunca yazmıştım, sadece neden rehber oluşturmadığım için kısaca bir cevap vereyim.

Alaylı olmadığım için kurs, sertifika, bootcamp, youtube hocası vb. bilgilerine sahip değilim, yeni başlayacak arkadaşların işine yarayacak bu bilgileri/bağlantıları veremeyeceğime göre de rehber hazırlamam saçma olacaktır, yani birisi bana hoca öner dediği zaman cevap veremem. Sizin yazdıklarınızı ya da benzer söylemleri (para kazanmak için frontend ya da backend alanına girin, mobil için C#, Dart kullanın gibi) de bana hoca, akademisyen, yazılımcı, eğitimci vb. pek söylemedi, söylemeleri de abes kaçardı diye düşünüyorum. Forumu da kitlelere hitap edecek şekilde değil, başlıklara cevap şeklinde yani konuyu açanı muhatap alarak kullanmayı seviyorum. Bu forumda sizinle rekabet ederek (hayır, "o arkadaş bilmiyor, en iyi ben biliyorum benim rehberimi okuyun" mu diyeceğim) insanlara ve bilime bir fayda sağlanacağını düşünmüyorum, zaten fayda sağlayacağımı düşündüğüm başlıklarda yorum yapmaya çalışıyorum arada, bu topic de böyle oldu. Neden iyi, neden kötü, neden eksik olduğunu da kendimce yorumladım. Ha zaten "forumda böyle rehber açmamışsanız eleştiremezsiniz" gibi bir ek not koysaydınız ben de rehberi okur geçerdim. Yazılıma başlamayı düşünen alaylı arkadaşlara yazılıma nereden başlanır rehberi hazırlayamıyorum o zaman bir mühendisin oluşturduğu rehberi okuyup eleştireyim demiştim. Benim hangi dil ile başladığınızın önemi olmadan algoritma öğrenmeniz lazım, ingilizce öğrenmeniz lazım, bazı konseptleri öğrenmezseniz yazılım nasıl geliştirilir anlayamazsınız vb. şeklinde olması gerektiğini düşündüğüm içerik yerine bu rehber de tabuları yıktığını düşünerek yenilikçi bir yaklaşımla bu dediklerimden bahsetmeyerek hatta bahsetmeyi reddederek nihayetinde talebe uygun şekilde dil öneriyor, belki de böylesi daha doğrudur. Esen kalın.
 

Hocam ben 4 yıldır Roblox oynuyorum ve Roblox'unda bir oyun yapma Studio'su var ve Lua kullanıyor bende şöyle bir karar aldım ilk Lua öğrenip daha sonrasında diger dilleri ögrenmeye çalışıcagım sizin Lua hakkında bilginiz var mıdır cevapladıgınız için teşekkürler.
 

Yani sadece bir kaç platformdan görmüştüm ismini. Öncelikle algoritma mantığını oturtup sonra o dile geçmenizi öneririm. Çünkü zannediyorum ki kaynak azdır. Dolayısıyla dili öğrenirken algoritmada geri kalmayın.
 

İlk önce yazılımın temellerini bilmek önemli Lua biraz karışık ama Roblox üzerinden oyun yapmak eğlencelidir Lua'yı araştırman lazım dediğim gibi biraz karmaşa var.
 
Her şey çok güzel yazı güzel fakat bahsettiğiniz örnek gereksiz sistem kaynağı yemez zira parantez içerisinde oluşturulmuş değişkenler parantez kapandığında silinirler.
Belki formatting açısından en * boy direkt olarak return edilebilir.
 
Yüksek trafikli multithreaded ortamda bol keseden memory yiyen kod yazılırsa, bizim java garbage collection gidip de parantez kapanmış, o zaman memory açayım diyene kadar sistemi kilitlersiniz, daha önce kendi yazdığım kodla da buna sebep oldum, başkasının sorunlu kodunu refactor ederken de sebebin bu olduğunu tespit ettim, bu örnekteki gibi belki tek bir Integer'ın (özellikle de günümüzde oldukça yeterli olan sistem kaynakları için) buna sebep olması zor ama örnek gereksiz değil.
 
Hocam olay garbage collection falan değil ama yanlış anlamışsınız, bir çift süslü parantez bir scope’dur. Bir scope içerisindeki değere başka scope’dan doğrudan erişilemez. Scope kapandığında bellekten veriler silinir. Bu C için de geçerli C++ için de belki/muhtemelen Rust için de.

Bir de günümüz derleyicileri otomatik kod optimizasyonu yaptığı için siz alan’ı return etseniz bile mesela C derleyicisi (GCC) otomatik olarak en * boy’u döndürecek alan diye bir değişken hiç oluşmayacak derleyicinin Assembly çıktısında.
 
C, c++, rust vb. seviyesindeki dillerle üniversiteden beri uğraşmadım bu arada, doğrudur dediğiniz. Automatic garbage collection dillerde allocate edilen memory şişer, çalışan kod yavaşlamaya, makineyi yormaya başlar, compilerın code optimisationı da kurtarmıyor bu kadar kör göze parmak seviyesinin üzerindeki kodlarda vs. onları kast etmiştim sorun yaratabilir diye.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…