Rehber Yazılıma nereden başlanır?

Bilgisayar programcılığı mezunuyum 27 yaşındayım mühendislik diploması olmadan işe almıyorlar kamuda bile atamalar hizmetli, şoför olarak alım var. bu saatten sonra da mühendislik okuma zor okusam bile 30 yaşında birini kolay kolay almazlar işe.

HTML ile form yapmayi hangi derste ogretiyorlar?

HTML ile form yapmayi hangi derste ogretiyorlar?

Meslek lisesinde bilişim bölümünün web programcılığı alan derslerinden bahsediyor olabilir. Ama üniversite demiş. Üniversitede HTML ile form mu öğretilir ya? Bu kadar mı kalitesiz eğitim veriliyor? Şaşırdım açıkçası.

Ogretilmez tabi, ben de onu anlamak icin sordum. Bir de saglam universite demis, ustelik 3 derste demis. Merakla bekliyoruz

30 yaş genç sayılır aslında, böyle yaparak umudunuzu kaybetmeyin.

Alaylı>Mühendis çıkarımınızı doğru bulmuyorum açıkçası, okul okumayıp okul okuyan kişilere karşı başarılı olan sayısı bayağı az. Okulda zaten size temelleri öğretirler fakat analitik düşünmeyi, lineer cebir tarzı şeyleri yani Mühendis gibi ve matematiksel düşünmeyi, proje başında algoritma ve mimari tasarlamayı alaylı olarak çok zor öğrenirsiniz. Hatta öğreten bir yer var mı ben bilmiyorum. Hadi algoritma tasarlamayı öğrenirsiniz bazı yerler var, ama analitik düşünme, mimari tasarlama, o mühendis gibi düşünmeyi nereden öğreneceksiniz? Ben gençlere bu tarz bir düşünce aşılanmasını doğru bulmuyorum, sonra yanlış fikre kapılıp üniversite okumama gerek yok 2-3 yıl evde öğrenip her yerde çalışırım diyenler çıkıyor fakat gerçek öyle değil. İnsan kaynakları çoğu zaman diplomasız birine eğer bu alanda deneyimli değilse çok şans vereceğini düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Hocam elinize sağlık çok güzel bir rehber olmuş. Bende 22 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. İsteğim siber güvenlik alanında ilerlemek ancak okulum bu konuda bir eğitim almıyorum. Ancak bölümümde C, C++ ve Python öğretiliyor ( her ne kadar ben derslere çalışmadığım için öğrenmesem de). Size sorum şu, acaba siber güvenlikçi olmak için bu dillerden devam etmek mi daha mantıklı yoksa farklı bir yol mu izlemeliyim? İngilizcem iyi değil ve GitHub kullanmayı da bilmediğim için pek fazla rehber bulamıyorum kendime. Ayrıca bir diğer sorum da alaylı bir şekilde siber güvenlikçi olmak mümkün mü, diploma olmayacağı için iş bulmakta zorlanılır mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…