Yazılıma nereden başlanmalı?

Penthos Music

Centipat
Daha fazla  
Lise 1'e geçtim ve meslek seçimimi yapmam gerekiyormuş. Artık bende yazılım mühendisliğine doğru kaymayı düşünüyorum. İngilizcem orta seviye. Hangi tür yazılım ile başlamalıyım?

Yazılıma bir dil veya tür ile başlamamalısınız. Algoritmik yapıyı öğrenmeniz gerekiyor. Size herkes şu dille başla, şu dile yönel diyecek ancak bunlar yalnızca kafa karışıklığı. Bu şekilde temelin sağlam bir şekilde yazılımcı olamazsın.

Sana benim de okuduğum şu kitabı önereceğim. Yazılımı bir hobi olarak değil çalışacağın ciddi bir iş olarak düşünüp ona göre hareket et.

Dostum gerek burada gerek internette olsun yüzlerce kaynak var. Neredeyse hepsi de birbirine benziyor. Hangi alandan ilerleyeceğini belirle web ise HTML CSS JS eğer uygulama geliştirme gibi bir alansa da bence algoritma. İngilizceni geliştirmeyi unutma.

Çok bir şey biliyormuşuz gibi görünmesin ama, heceleyerek anlatmak isterim.
Ya - zı - lı - ma dil - le - baş - lan - maz.
Bilgisayarın işleyişini, ona ne yaptırmak istediğini ve nasıl yaptırmak istediğini anlamalısın önce. Bunları da algoritma ve akışı öğrenerek anlarsın. Tabii eğer bunu meslek olarak seçeceksen. Yoksa seç bir dil başla, zaten sıkılıp bırakırsın. :)

Yazılıma bir dil veya tür ile başlamamalısınız. Algoritmik yapıyı öğrenmeniz gerekiyor. Size herkes şu dille başla, şu dile yönel diyecek ancak bunlar yalnızca kafa karışıklığı. Bu şekilde temelin sağlam bir şekilde yazılımcı olamazsın.

Sana benim de okuduğum şu kitabı önereceğim. Yazılımı bir hobi olarak değil çalışacağın ciddi bir iş olarak düşünüp ona göre hareket et.

Hocam öyle diyorsunuz da moderatörlerden biri de başka konuda algoritma öğrenilmez. Yazılım dili öğrenirken algoritma konusunda kendinizi geliştirirsiniz dedi.
Konuyu bulabilirsem atayım.

Hocam öyle diyorsunuz da moderatörlerden biri de başka konuda algoritma öğrenilmez. Yazılım dili öğrenirken algoritma konusunda kendinizi geliştirirsiniz dedi.
Konuyu bulabilirsem atayım.
Ben de zaten yıllarca kitap okuyun demiyorum ki :D Bu tanımlara aşina olduktan sonra low level bir dil ile pratiklere başlayabilirsiniz. Zaten bu kitap da tanımları bir dil üzerinden (pseudocode) anlatır gibi anlatıyor.

Benim görüşüm olaya bu şekilde başlanılırsa yeni çıkan teknoloji ve dillere adapte olma süreciniz de hızlanır. Yazılıma sadece Pythonla başlayan biri Windows ortamında çalışmak için C#'a geçtiğinde zorlanacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı