Yazılıma nereden başlanmalı?

Forumun arama özelliğini kullanarak yazılıma nereden başlamalı diye arayarak başlayabilirsin. Tamı tamına aynı başlıkla açılmış zibilyon tane konu var.

Geleneksel "Yazılıma hangi dilden başlanmalı?" konusuna hoş geldiniz. Her hafta en az 1 adet bu tür konu açılıyor.

Ben kendimi nasıl geliştirdiğimden bahsedeyim. Ben kolayı tercih ederim. Çünkü daha hızlı gelişmek mümkün olur. C#, PHP, JAVA, CSS, HTML, GML ve JavaScript dillerini öğrendim. PHP, C# ve JAVA ise en iyi bildiğim diller arasında yer alıyor.

Hangi dil öğreneceğin önemli değil, önemli olan nasıl öğrendiğin. Sana bazı tavsiyeler vereyim.

1. Dilin yapısını öğren.
2. Örnekler yap.
3. Meydan okuma yani hedef koy ve gerçekleştirmeye çalış.
4. Proje geliştir.

Piyasada kullanılan ve yaygın dillerin hepsi önemlidir. Elbette bir programcı bütün programlama dillerini bilmez ancak yeni bir dil öğrenmeye her zaman açık olmalıdır.

Kitaplardan, dökümanlardan, eğitim serilerinden, internetten araştırarak ve bol bol pratik yaparak öğrenebilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı