Yazılıma nereden başlanmalı?

Yıllardır yazılımcı olmak istiyorum ve artık kendimi birşeylere başlamak için hazır hissediyorum.
Yazılım işini severek yapacağım ve zaten bu iş beni mutlu ediyor.
Öncelikle geçen yıl Python dersleri almıştım YouTube üzerinden ve bu yıl BTK akademi üzerinden de almayı planlıyorum.
Başlamak için en uygun dil nedir? Ben Python ve HTML arasında kaldım.
Web tasarımlayıp kısa süre içinde para da kazanabilirim ve bu benim yazılıma olan ilgimi arttırır veya Python'dan başlayıp ileride hem staj hem iş imkanında daha önde olayım.
Bu işten para kazanabilir miyim? Daha 16 yaşındayım. Önerdiğiniz programlama dili varsa yazarsanız sevinirim.
Kısaca sorum şu:
Yazılıma nereden başlamalıyım? (Sadece programlama dili olarak anlamayınız. Neler yaparak bu mesleği severim. Nasıl profesyonelleşirim? Gibi şeyleri de cevaplarsanız sevinirim.)

Hocam şu konulara bakabilirsin. İşine yarayacak bilgiler mevcut. Hayatında başarılar.

Yazılıma Nereden Başlanmalı? - Technopat Sosyal
Yazılıma nereden başlamalıyım? - Technopat Sosyal
Yazılım/programlamaya nereden başlanır? - Technopat Sosyal
Yazılım Öğrenmeye Nereden Başlamalıyım? - Technopat Sosyal

Öncelikle uygulama geliştireceğiniz platformu seçmeniz daha iyi olur. iOS için objective C; Android için Kotlin veya Java; masaüstü uygulamalar için C, C#, C++, Java, Python işinizi görür. Ama web programlama üzerine yoğunlaşacağım derseniz başka. İş bulmak istiyorsanız 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümü okuyabilirsiniz. Mühendis olmak zorunda değilsiniz. Kendinizi bu konuda geliştirmek istiyorsanız ufak çaplı projeler geliştirip Github'a yükleyebilirsiniz.

Yıllardır yazılımcı olmak istiyorum ve artık kendimi birşeylere başlamak için hazır hissediyorum.
Yazılım işini severek yapacağım ve zaten bu iş beni mutlu ediyor.
Öncelikle geçen yıl Python dersleri almıştım YouTube üzerinden ve bu yıl BTK akademi üzerinden de almayı planlıyorum.
Başlamak için en uygun dil nedir? Ben Python ve HTML arasında kaldım.
Web tasarımlayıp kısa süre içinde para da kazanabilirim ve bu benim yazılıma olan ilgimi arttırır veya Python'dan başlayıp ileride hem staj hem iş imkanında daha önde olayım.
Bu işten para kazanabilir miyim? Daha 16 yaşındayım. Önerdiğiniz programlama dili varsa yazarsanız sevinirim.
Kısaca sorum şu:
Yazılıma nereden başlamalıyım? (Sadece programlama dili olarak anlamayınız. Neler yaparak bu mesleği severim. Nasıl profesyonelleşirim? Gibi şeyleri de cevaplarsanız sevinirim.)
Başlamışsın zaten, ama devamını getirememişsin. Diğer "Yazılıma nerden başlayacığım" konularını oku.

Öncelikle uygulama geliştireceğiniz platformu seçmeniz daha iyi olur. iOS için objective C; Android için Kotlin veya Java; masaüstü uygulamalar için C, C#, C++, Java, Python işinizi görür. Ama web programlama üzerine yoğunlaşacağım derseniz başka. İş bulmak istiyorsanız 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümü okuyabilirsiniz. Mühendis olmak zorunda değilsiniz. Kendinizi bu konuda geliştirmek istiyorsanız ufak çaplı projeler geliştirip Github'a qyükleyebilirsiniz.

Objective C = çince
Apple bile Swift destek verirken siz neden iOS için objective C öneriyorsunuz?

Şu an program yazmak değil de yazılımı kavramak istiyorum.
Yani nasıl bir mantıkla hareket etmeliyim?
Dili öğrendikten sonra şu anda benim ne işime yarar?

Biz sana buradan hiç bir şey öğretemeyiz. Kendin bir yerden başlayacaksın. Kendin öğreneceksin, kendin anlayacaksın. Zaten konu en az 10000000 kez açılmış. Aynı konuyu tekrar açmak yeni bir şey kazandırmaz. Aynı şeylerin yeniden yazılmasına sebep olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı