Yazılıma nereden başlayabilirim?

Ardaydin0

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle 17 yaşındayım lise son sınıf fen lisesi öğrencisiyim ve yazılım mühendisi olmak istiyorum ancak iyi liselerde bu bölüm olmadığından bilgisayar mühendisi olmak hedefim şimdi sormak istediğim konu şu ben yazılıma nereden başlamalıyım? Para kazanma amaçlı ve sıkılma gibi bir sorun olmaz 6 yaşından beri bilgisayarlarla iç içeyim bilgisayar başında hiçbir şey yapmasam bile durabilirim üstelik çok ilgiliyim yazılıma dil seviyemin en az B1 olduğunu düşünüyorum üniversite sonrası yurt dışında bir yazılım şirketinde çalışmak hayalim ve temelini atmaya karar verdim sonuçta yazılım beceriye dayalıydı değil mi? İyi kötü bir üniversiteye gitsem yaptıklarımla öne çıkarırım kendimi diye düşünüyorum tavsiyelerinize açığım tüm içtenlikle cevaplarsanız sevinirim hayatımı şekillendirme aşamasındayım.

Kendinizi sürekli sınayarak amatörce tasarlanmış programlarla geliştirebilirsiniz YouTube'dan vs. destek alabilirsiniz

Deneyap öğrencisiyim. Python kullanabilirsin her şeyde işe yarar ve 3 tane bilgisayar mühendisi ve oyun geliştirici öğretmenlerim kesinlikle tavsiye ediyor.

Öncelikle doğru yoldasın arayüz olarak ve kolaylık olarak Python tavsiye edebilirim. Yazılıma yeni başlayanlar için belirli olarak yaptırılan temel kodlar var mesela Hesap makinası gibi kullanıcıdan girdi alıp çıktı veren. Bu tarzda git gide karmaşıklaştırırsan çalışmanı çok iyi seviyelere gelirsin. Piyasada hiç bir kod yok ki çok karmaşık olsun. Sadece internet üzerinde bulunan kod parçalarını bir tasarım üzerine birleştirip milyon dolarlık projeler ortaya çıkarabilirsin. Umarım yolun açık olur dostum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…