Yazılıma nereden başlayabilirim?

@Ardaydin0 Araştırma yapma alışkanlığını edinmeniz lazım. Daha önce açılmış aynı yüzlerce konudan birine tıklayıp okumanız, yeni konu açıp insanlardan cevap beklemeye göre çok daha iyi bir hareket olacaktır sizin için.

@Ardaydin0 araştırma yapma alışkanlığını edinmeniz lazım. Daha önce açılmış aynı yüzlerce konudan birine tıklayıp okumanız, yeni konu açıp insanlardan cevap beklemeye göre çok daha iyi bir hareket olacaktır sizin için.

Az önce atan arkadaşın attığı tüm konuları inceliyorum asıl amacım aslında bu yoldan geçmiş biri varsa onun tecrübelerini edinmekti.

Hocam sizin gibi düşünmüyorum yazılım kendimizinde öğrenebileceği bir şey sonuçta çoğu insanın elde edilen sonuca bakacağını düşünüyorum bu yüzden kendimi bir an önce geliştirmek istiyorum.

Yazilim muhendisligi kendi kendine ogrenebilecegin bir sey degil. Formal egitim alman gerekiyor.
yazılım mühendisi olmak istiyorum

Bu demissin ilk mesajinda. Kursla, sertifikayla muhendis olamaz, bir muhendisin seviyesine kolay kolay ulasamazsin. Senin kurslara harcayacagin 100 saatte kat edecegin yolu muhendis 2 saatte fazlasiyla kat eder. Ders calismak yerine Udemy'de harcayacagin zamanin akademik ya da mesleki yasantina katkisi su donemde sifir. 3 net fazla yap, daha iyi okula git, sonuc daha iyi olur.

Ayrica baslangic icin en iyi dil diye bir sey de yok. Python iyi bir baslangic secenegidir ama ornegin Go ile de gayet baslar ve gerekli temeli atabilirsin. Her konuya sifir kalifikasyonla "Python en iyi baslangic dilidir" diye atlayanlarin olaydan haberi yok.

Hocam hangi alanda yazılım geliştireceğinize göre değişir.Oyun geliştirecekseniz C++,Android için Java,Kotlin ya da Dart(Flutter),web geliştirme yapacaksanız HTML,CSS,JS öğrenebilirsiniz.Eğer diyorsanız ki yazılıma sıfırdan başlıyorum o zaman Python ya da C# öğrenebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı