Yazılıma nereden başlayabilirim?

Nasıl bir şey yapmak istiyorsan o alanda geniş bir dile yönel. Mesela oyun programlamak için C# ve C++ gibi.

Oyun sektörüne girmeyi elbet çok isterim ancak para kazanabileceğimi düşünmüyorum o yüzden site tasarlamak ve şirketlere işlerini kolaylaştıran programlar yazmak istiyorum.

Ders calis, yuksek net yap en iyi universiteye git.
Kursla mursla muhendisin M'si olmazsin.

Hocam sizin gibi düşünmüyorum yazılım kendimizinde öğrenebileceği bir şey sonuçta çoğu insanın elde edilen sonuca bakacağını düşünüyorum bu yüzden kendimi bir an önce geliştirmek istiyorum.

Yazılımcı değilim, fakat araştırmıştım.
-İlk önce alqoritmanın mantığını anlaman gerekli. Bunun için C Java ve Python gibi temel dillerden birini öğrenmelisin. İlaveten yazılmış uygulamaların, proqramların çalışma aşamalarına bak. İnternette kaynak bula bilirsin Sonra ise kendine bir dal belirlemen gerekli.
-İngilizceni paralel olarak geliştir. Bazıları teknik ingilizce yeter falan diyor ama sen ingilizceyi her taraflı öğrenmeye çalış.
-Bu arada yazılımcının hayalgücü de iyi olmalı diye duymuştum. Bunun için fantastik ve bilim-kurgu türünde kitaplar okuya ve filmler izleye bilirsin.
-Yazılım ile alakalı konferanslara, seminerlere katıl. Böylece kendine bir çevre oluşturacaksın.
Başarılar dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı