Yazılıma Python gibi basit dille mi başlamak yoksa ilgimiz olan alandan dil öğrenerek başlamak mı?

mrflex

Picopat
Yazılıma ilk kez başlayacak birisi Python gibi basit bir dille mi başlamalı yoksa çalışmak istediği alan neyse direkt oradaki herhangi bir dilden başlaması daha iyi örneğin IOS'ta mobil uygulama geliştirmeyi düşünüyorsa direkt Swift ile mi başlamalı?

Python C# gibi dillerden başlarsanız daha iyi edersiniz ondan sonra onlara bakarsanız sizin için daha mantıklı olur. Bir de hocam Python'dan daha düşük seviye bir dil ile başlarsanız belki daha iyi anlarsınız.

İlk başta yazılımın doğasını araştırıp, öğrenip, algoritmaların işleyişlerine bakıp sonrasında istediğiniz bir dilden başlamak çok daha mantıklı olacaktır. Python syntaxı ile zaman kaybetmeye gerek yok zannımca.

İlk başta yazılımın doğasını araştırıp, öğrenip, algoritmaların işleyişlerine bakıp sonrasında istediğiniz bir dilden başlamak çok daha mantıklı olacaktır.

Hocama katılıyorum. İlk başta derin bir araştırma yapıp nedir? ne değildir? Gibi soruları halletmen gerekiyor.

Hocama katılıyorum. İlk başta derin bir araştırma yapıp nedir? Ne değildir? Gibi soruları halletmen gerekiyor.

İlk başta yazılımın doğasını araştırıp, öğrenip, algoritmaların işleyişlerine bakıp sonrasında istediğiniz bir dilden başlamak çok daha mantıklı olacaktır. Python syntaxı ile zaman kaybetmeye gerek yok zannımca.

Onları biliyorum hocam sadece hangisini tercih etmeliyim basit dille mi başlamalıyım yoksa hangi alanda çalışacaksam o dille mi başlamalıyım

İlgili alanla alakalı bir dil ile başlamanması gerektiğini düşünüyorum. Elbette Python ile de başlayabilirsiniz. Bu size kalmış bir durum. Direkt olarak ilgili olduğunuz bir dil ile başlarsanız zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Ayrıca basit bir dil gibi bir tanım yapılmasını doğru bulmuyorum. Her dilin kendine has zorlukları var. Yapmak istediğiniz projeye göre uygun dili seçmeniz gerekir.

Onları biliyorum hocam sadece hangisini tercih etmeliyim basit dille mi başlamalıyım yoksa hangi alanda çalışacaksam o dille mi başlamalıyım.

Hocam ben direk alanım olan dil ile başlamıştım yetenğim olduğundan mı kaynaklandı bilmem ama herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Kendinizi hazır hissettiğiniz direk çalışmak istediğiniz alandaki dili öğrenin derim.

Python basit değil.

Hocam yazılıma direk Python'la başlayan birisi böyle düşünür. Mesela C++ ile başlamıştım ben bana sorarsanız Python çocuk oyuncağı.

İlgili alanla alakalı bir dil ile başlamanması gerektiğini düşünüyorum. Elbette Python ile de başlayabilirsiniz. Bu size kalmış bir durum. Direkt olarak ilgili olduğunuz bir dil ile başlarsanız zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Ayrıca basit bir dil gibi bir tanım yapılmasını doğru bulmuyorum. Her dilin kendine has zorlukları var. Yapmak istediğiniz projeye göre uygun dili seçmeniz gerekir.

Teşekkür ediyorum yani hocam mesela IOS'ta uygulama geliştirmeye ilgim varsa Python'ya da basit dil değil de direk Swift ile başlamalıyım değil mi?

Teşekkür ediyorum yani hocam mesela IOS'ta uygulama geliştirmeye ilgim varsa Python'ya da basit dil değil de direk Swift ile başlamalıyım değil mi?
Tabi size kalmış bir durum bu. İlla belirli bir dil ile başlamanız gerekmiyor.

Hocam yazılıma direk Python'la başlayan birisi böyle düşünür. Mesela C++ ile başlamıştım ben bana sorarsanız Python çocuk oyuncağı.
Syntax sadeliği ile dil kolaylığı farklı şeyler.

Bir dilin syntaxı sade olabilir. Örneğin Python'un syntaxı sade ancak C++'ın syntaxı daha karmaşık. Ancak C++ bir noktada makineye yakın bir dil olduğu için yapılacak projelerde kolaylık sağlar. Pek çok fark sayılabilir. Yani biri kolay biri zor şeklinde bir sınıflandırma yapılması çok yanlış. Her birinin kendince avantaj ve dezavantajları var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı