Yazılıma sıfırdan başlayacak birisi için öneriler

Katılım
19 Ekim 2021
Mesajlar
495
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Lise 2'ye geçtim ve bilgisayara olan ilgim küçüklükten beri var ancak sadece oyun oynuyordum. Bu aralar yazılıma biraz merak sardım. Nereden başlayacağım, hangi dil ile başlayacağım ve nereden öğrenebilir? Kanal öneri vs. yani beni bir süre götürecek bilgi verirseniz çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hedefiniz web galiba kategoride öyle gözüküyor. Frontend mi çalışacaksınız backend mi yoksa Full stack mı?
 
Bir programcı olarak konuşayım. Bizim hocamız kod yazmada en önemli etken "algoritmik zeka"dır der. Ve çok doğru. Çünkü kodun mantığını anlaması kolay olur ama kod yazarken bir problemi çözmek veya aklındakini hayata geçirmek için algoritmik zekanın iyi olması gerekir. Bunu da geliştirmek için kod yazarken kolay yol değil hep uzun ve zor yolu denemelisin. Alıştıkça artık kısa kodlar çok kolayına gelecek. Hazır kodu olmayan kodları da rahatça yazabileceksin. Umarım karışık şekilde anlatmamışımdır.

Eklemeyi unutmuşum. Udemy'den ücretsiz veya çok fazla ücreti olmayan dersleri alabilirsin. Daha kaliteli dersler var Udemy'de.
 
İlgi alanınızla ilgili yerden başlamak en mantıklısı olabilir.

- Web sitesi, uygulaması mı yapmak istiyorsunuz,
- Telefonlar için mobil uygulama mı yapmak istiyorsunuz,
- Oyun mu yapmak istiyorsunuz,
- Yoksa meslek, kariyer olarak mı düşünüyorsunuz?

Elbette hepsinin ortak yanları var fakat önemli farkları da var. Daha ilgi alanınızı da tam kestiremiyorsanız hepsine youtube'dan vs. kısa kısa bakmakta fayda var. Hepsine yönelik giriş videoları var.

Udemy düşünürseniz daha önce fark etmediyseniz kesinlikle yüksek fiyattan almayın sürekli indirimler, kupon kodları vs. var. Ortalama 30-45 lira arası gerçek fiyatlar daha yüksek yüzlerce lira fiyata alım yapmayın.
 
Bence C# form ile başla nesne odaklı olduğu için kavraman daha kolay olur.Bir de dersi için youtube'dan murat yücedağı dinleyebilirsin 101 videoluk serisi var onu izle
 
Bence C# form ile başla nesne odaklı olduğu için kavraman daha kolay olur. Bir de dersi için YouTube'dan Murat yücedağı dinleyebilirsin 101 videoluk serisi var onu izle.

Teşekkürler öyle yapacağım yani sınıfta yapan arkadaşlarım var soruyorum ama yaradım etme taraftarı değiller ya da HTML ile başla diyorlar.
 
Teşekkürler öyle yapacağım yani sınıfta yapan arkadaşlarım var soruyorum ama yaradım etme taraftarı değiller ya da HTML ile başla diyorlar.
birşey değil :D sana şunu söyleyeyim html öğrenirsen yanına css ve javascriptte öğrenmen lazım ortaya adam gibi bişi çıkması için yani 3'ünü de öğrenebileceksen html dende başlayabilirsin ama dediğim gibi bunlar nesne odaklı değil o yüzden aklın karışır
 
Bir şey değil :D sana şunu söyleyeyim HTML öğrenirsen yanına CSS ve JavaScript'te öğrenmen lazım ortaya adam gibi bir şey çıkması için yani 3'ünü de öğrenebileceksen HTML dende başlayabilirsin ama dediğim gibi bunlar nesne odaklı değil o yüzden aklın karışır.

Tekrar teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı