YazılımBudur Sitesinden Aldığım Anahtar Volume Mak Çıktı

Cem Yağız

Decapat
Katılım
18 Haziran 2020
Mesajlar
111
Volume Mak'ın, OEM'e göre eksiği var mı? OEM göndermelerini rica ettiğim halde gönderdiler. Bir eksiği yoksa Volume Mak'ın sıkıntı yok. Ama eğer varsa değişim talep edeceğim.
 
Volume Mak'ın, OEM'e göre eksiği var mı? OEM göndermelerini rica ettiğim halde gönderdiler. Bir eksiği yoksa Volume Mak'ın sıkıntı yok. Ama eğer varsa değişim talep edeceğim.
Herhalde MAK key birden fazla cihazda kullanılabiliyor. Yanlız bunun belli bir kullanım sınırı var ve bu sınır aşılırsa Microsoft bu ürün anahtarını iptal edebiliyor. OEM Key ise tek bir cihazda kullanılabiliyor ve ikincil bir cihaza kodu yazarsan kodu kabul etmiyor.

Kısaca farkı bu. Gerisi aynı bildiğimiz Windows.
 
Eğer MAK lisansla etkinleştirdikten sonra ürün anahtarı girmeden format atarsanız bu sefer Retail oluyor.
Soruna gelecek olursak, ben 1 sene boyunca aynı MAK lisansı MAK olarak kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım. Sonra o bilgisayara format attım ve Retail oldu. Hala sorunsuz çalışıyor. Şu anki bilgisayara da aynı MAK lisanstan aldım, 2. formatı atınca Retail oldu. Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum, bir sıkıntı çıkmadı.

Yani ben bir sorun yaşamadım ama %100 garantisi yok. En iyisi Yazılım Budur ile tekrar iletişime geçip lisansınızın değiştirilmesini isteyin.
 
Hocam keşke araştırsaydınız. Yazılımbudur sitesinden kaç defa şikayet yazıldı buraya.

Her sitenin öveni de var eleştireni de. Bu forumda ki çoğu kişinin bu siteden alış-veriş yaptığını söyleyeni de gördüm, dedim buradan yapayım. Kafamı karıştıran rehberlerde pek farkı olmadığı söyleniyor ancak kullanıcılar MAK çıkınca şikayet ediyor. Anlamadım gitti...
 
Ben 3 sene önce falan aldığımda retail geldi, hatta faturasını istedim gönderdiler. Ben de soranlara bu siteyi önermiştim o dönem. Herhalde 1 yıl falan önce bir tane daha aldım, fatura istedim dönüş yapmadılar. Kontrol ettiğimde MAK lisansmış. Muhtemelen ya retail key'leri bitti ya da başka bir sorun var. Demek ki MAK gönderiyorlar artık. Alacak olanlar bunu göz önünde tutsun.

Halen kullanmaya devam ediyorum o lisansı da. Şimdiye kadar sorun çıkmadı ama retail olması her zaman daha iyidir tabii.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı